Acai berry: Ένας υπέροχος καρπός που προφυλάσσει το ανοσοποιητικό και ανεβάζει τη λίμπιντο

Acai berry: Ένας υπέροχος καρπός που προφυλάσσει το ανοσοποιητικό και ανεβάζει τη λίμπιντο

Το acai berry (ακάι) είναι ένα τροπικό φρούτο που είναι δύσκολο να αποχωριστείς μόλις το δοκιμάσεις. Προέρχεται από έναν φοίνικα που αναπτύσσεται στα δάση του Αμαζονίου και ήταν βασική τροφή και γιατρικό για διάφορες παθήσεις των γηγενών πληθυσμών.

Το φρούτο είναι σκούρο μωβ και μοιάζει με ελιά ή κεράσι. Έχει εξαιρετική γεύση που θυμίζει μούρο, κεράσι και σοκολάτα. Ωστόσο, οι λόγοι για να το δοκιμάσεις δεν περιορίζονται μόνο στη γεύση.

Το acai berry είναι γεμάτο με θρεπτικές ουσίες όπως ω-3, ω-6, ω-9 λιπαρά οξέα, αμινοξέα, υδατάνθρακες, μέταλλα (ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, κάλιο, ψευδάργυρο), φυτικές ίνες, στερόλες, βιταμίνες (Α, Β1, Β2, Β3, C και Ε) και αντιοξειδωτικά.

Περιέχει 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο σταφύλι και 10-30 φορές περισσότερες ανθοκυανίνες από το κόκκινο κρασί. Οι φυσικές αυτές χρωστικές ουσίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προσδίδουν μεγάλη διατροφική αξία.

Καθώς δεν καλλιεργείται στην Ελλάδα, θα το βρείτε σε καταστήματα με φυσικά και βιολογικά προϊόντα σε μορφή αποξηραμένου φρούτου ή σκόνης. Μπορείτε να το απολαμβάνετε μόνο του, στο γιαούρτι, τη φρουτοσαλάτα ή σε smoothies.

Δώστε του μια ευκαιρία γιατί τα οφέλη του είναι πολλά:

  1. Προφυλάσσει το ανοσοποιητικό: Τα θρεπτικά συστατικά και οι αντιοξειδωτικές ουσίες του ενισχύουν τον οργανισμό ώστε να πολεμά τις ασθένειες.
  2. Ανεβάζει τη λίμπιντο: Θεωρείται το «βιάγκρα του τροπικού δάσους» λόγω των ευεργετικών του ιδιοτήτων στη σεξουαλική απόδοση.
  3. Προστατεύει την καρδιά: Τα καλά λιπαρά, οι φυτικές ίνες και οι στερόλες που περιέχει προλαμβάνουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερίνη και το σάκχαρο.
  4. Βελτιώνει το πεπτικό σύστημα: Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και προσφέρουν αίσθημα κορεσμού, ενώ τα καλά λιπαρά οξέα και οι στερόλες διευκολύνουν την πέψη και την καύση λίπους.
  5. Δυναμώνει τους μυς: Τα αμινοξέα και τα ιχνοστοιχεία συμβάλλουν στο «χτίσιμο» και την αναδόμηση των μυών.
  6. Φροντίζει την επιδερμίδα: Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και αναδομεί το δέρμα, προσφέροντας λαμπερή και σφριγηλή όψη.
Exit mobile version