Πέστο βασιλικού με γραβιέρα Νάξου και φυστίκια Αιγίνης – Μόνο με ένα μούλτι

Πέστο βασιλικού με γραβιέρα Νάξου και φυστίκια Αιγίνης - Μόνο με ένα μούλτι

Η χαρακτηριστική γλύκα του φυστικιού Αιγίνης και η μοναδική γεύση της γραβιέρας Νάξου συνθέτουν ένα πέστο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Υλικά που θα χρειαστείτε για μία μερίδα (1 φλιτζάνι):

Εκτέλεση της συνταγής:

  1. Σε μικρή κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίχνουμε τα φυστίκια για 1 λεπτό. Τα σουρώνουμε, αφαιρούμε τις φλούδες και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  2. Στον πολυκόφτη, πολτοποιούμε τον βασιλικό, το σκόρδο και τα φυστίκια. Σιγά σιγά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Το πέστο μπορεί να σερβιριστεί σε μπρουσκέτες, σπαγγέτι, ως συνοδευτικό σε κρεατικά ή ακόμα και σκέτο με ντομάτα και ψωμί.
  5. Σουρώνουμε το πέστο με λεπτό σουρωτήρι και αποθηκεύουμε το λάδι σε μικρό μπουκαλάκι στο ψυγείο για 6 ημέρες. Ενδέχεται να μαζευτεί πούλπα στον πάτο του μπουκαλιού, την οποία μπορούμε να ξανασουρώσουμε αν επιθυμούμε.
  6. Χρησιμοποιούμε το λάδι βασιλικού για να αρωματίσουμε σαλάτες, μπρουσκέτες, κρεατικά και ζυμαρικά. Δεν μαγειρεύουμε με αυτό το λάδι, απλώς προσθέτουμε σταγόνες σε έτοιμα πιάτα.

Καλή όρεξη!

Exit mobile version