Ποιες τροφές δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο

Ποιες τροφές δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο

Καθώς το καλοκαίρι προχωρά και η θερμοκρασία ανεβαίνει, αναζητούμε διαρκώς τρόπους για να δροσιστούμε. Από το παγωμένο νερό μέχρι τις σαλάτες και τα παγωτά, τα ψυγεία δουλεύουν υπερωρίες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τροφές που υποφέρουν όταν αποθηκεύονται στο ψυγείο, καθώς η γεύση, η υφή ή η συνοχή τους μπορεί να αλλοιωθούν.

Ας δούμε 14 τροφές που καλό είναι να μην μπαίνουν στο ψυγείο:

  1. Μπανάνες Οι μπανάνες πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για να ωριμάσουν φυσιολογικά. Στο ψυγείο, η διαδικασία ωρίμανσης σταματά.
  2. Αβοκάντο Τα άγουρα αβοκάντο δεν ωριμάζουν στο ψυγείο. Κρατήστε τα στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να ωριμάσουν.
  3. Ντομάτες Οι ντομάτες χάνουν το άρωμα και την υφή τους στο ψυγείο. Κρατήστε τις εκτός ψυγείου για καλύτερη γεύση.
  4. Φρέσκα μυρωδικά Μην βάζετε τον βασιλικό, τον μαϊντανό ή τον δυόσμο στο ψυγείο, καθώς θα ξεραθούν. Κρατήστε τα σε ποτήρι με δροσερό νερό σε σημείο χωρίς άμεσο ηλιακό φως.
  5. Ελαιόλαδο Το ελαιόλαδο πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό μέρος μακριά από τον ήλιο, καθώς στο ψυγείο θα παγώσει και θα αλλοιωθεί η σύστασή του.
  6. Καρπούζι και πεπόνι Κρατήστε τα εκτός ψυγείου όσο είναι ολόκληρα. Μόλις τα κόψετε, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
  7. Ψωμί Το ψωμί μπαγιατεύει και ξεραίνεται στο ψυγείο. Αποθηκεύστε το στην ψωμιέρα τυλιγμένο σε μεμβράνη.
  8. Πατάτες Η ψύξη αυξάνει τα σάκχαρα στις πατάτες, δημιουργώντας δυνητικά επιβλαβείς ενώσεις όταν μαγειρευτούν. Κρατήστε τις σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.
  9. Κρεμμύδι και σκόρδο Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μουχλιάζουν στο ψυγείο λόγω της υγρασίας. Φυλάξτε τα σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.
  10. Καφές Ο καφές απορροφά μυρωδιές στο ψυγείο, αλλοιώνοντας τη γεύση του. Κρατήστε τον σε γυάλινο βάζο στο ντουλάπι.
  11. Σοκολάτα Η σοκολάτα απορροφά μυρωδιές και αλλοιώνεται στο ψυγείο. Φυλάξτε την εκτός ψυγείου, μακριά από υψηλές θερμοκρασίες.
  12. Πιπεριά Η υγρασία του ψυγείου επηρεάζει την τραγανότητά της. Αν χρειάζεται να την βάλετε στο ψυγείο, τυλίξτε την με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε την στο συρτάρι με τα φρούτα.
  13. Αγγούρι Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, το αγγούρι μαλακώνει στο ψυγείο. Κρατήστε το στον πάγκο της κουζίνας για να παραμείνει τραγανό.
  14. Βασιλικός Ο βασιλικός μαραίνεται γρήγορα στο ψυγείο. Κρατήστε τον σε ποτήρι με νερό στον πάγκο της κουζίνας για να παραμείνει φρέσκος.
Exit mobile version