Γεμιστά με κιμά στην κατσαρόλα με αβγολέμονο

Γεμιστά με κιμά στην κατσαρόλα με αβγολέμονο

Τα γεμιστά αποτελούν αναμφίβολα τον απόλυτο πρωταγωνιστή του καλοκαιρινού τραπεζιού. Για να δώσετε μια ιδιαίτερη γευστική πινελιά, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος αβγολέμονο, που ταιριάζει εξαιρετικά και αναβαθμίζει τη γεύση τους.

Υλικά που θα χρειαστούν:

5 ντομάτες

5 πιπεριές150γρ. ρύζι νυχάκι

250γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

2 κουτάλια σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κουτάλια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι και λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

2 αβγά

χυμό από 2-3 λεμόνια

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1:

Κόβετε τα καπάκια από τις ντομάτες με μια οριζόντια τομή και αφαιρείτε τη σάρκα τους. Τρίβετε τη σάρκα στον τρίφτη και την τοποθετείτε σε μια λεκάνη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τις πιπεριές, αφαιρώντας τους σπόρους και κρατώντας τα καπάκια.

    Βήμα 2:

    Σε μια λεκάνη, αναμειγνύετε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το μισό ελαιόλαδο και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Ανακατεύετε καλά με το χέρι μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής μάζα, όχι πολύ σφιχτή αλλά αραιή.

    Βήμα 3:

    Τοποθετείτε τις ντομάτες και τις πιπεριές στον πάτο μιας ρηχής και φαρδιάς κατσαρόλας. Γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα που ετοιμάσατε και τις σκεπάζετε με τα καπάκια τους. Περιχύνετε τα γεμιστά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτετε ζεστό νερό στην κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά, τοποθετώντας ένα πιάτο πάνω από τα γεμιστά για να μην κουνιούνται.

    Βήμα 4:

    Χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια και τα χτυπάτε χωριστά. Κάνετε τα ασπράδια μαρέγκα και χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Σταδιακά ενώνετε τους κρόκους με τα ασπράδια, χτυπώντας συνεχώς. Προσθέτετε σταγόνα-σταγόνα το χυμό λεμονιού. Παίρνετε ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνετε σιγά-σιγά στο αβγολέμονο, χτυπώντας συνεχώς. Αφού προσθέσετε 2 κουτάλες σερβιρίσματος από το ζουμί, αδειάζετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και ταρακουνάτε την κατσαρόλα από τα χερούλια. Ζεσταίνετε σε απαλή φωτιά για λίγα λεπτά.

    Σερβίρετε αμέσως τα γεμιστά με το αβγολέμονο ζεστά, απολαμβάνοντας τη γευστική τους πλούσια γεύση.

    Καλή όρεξη!

    Exit mobile version