Ιταλική σαλάτα τύπου Panzanella, που ετοιμάζεται με τη βοήθεια της φριτέζας αέρος

Ιταλική σαλάτα τύπου Panzanella, που ετοιμάζεται με τη βοήθεια της φριτέζας αέρος

Αυτή η απλή και γευστική σαλάτα τύπου Panzanella, αγαπημένη των Ιταλών, παρασκευάζεται γρήγορα και απαιτεί λίγα υλικά που όλοι έχουμε συνήθως στο σπίτι. Η σαλάτα αυτή δεν σερβίρεται ζεστή, καθώς τα κρουτόν χρειάζονται να κρυώσουν, και μπορεί να ετοιμαστεί από πριν, ιδανική για απρόσμενες επισκέψεις ή ένα δροσερό πιάτο στο τραπέζι. Επίσης, αποτελεί ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα που μπορεί να μεταφερθεί στη δουλειά ή στην παραλία, εφόσον φυλαχτεί σε ισοθερμική τσάντα.

Υλικά που θα χρειαστείτε για 4 μερίδες:
Εκτέλεση της συνταγής:
  1. Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρος στους 180°C.
  2. Τοποθετήστε τους κύβους ψωμιού σε μια μεγάλη λεκάνη. Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε το λάδι, το σκόρδο και το πιπέρι. Περιχύστε δύο κουταλιές από αυτό το μίγμα πάνω στο ψωμί και ανακατέψτε καλά. Κρατήστε το υπόλοιπο μίγμα λαδιού στην άκρη.
  3. Τοποθετήστε τους κύβους ψωμιού σε ένα λαδωμένο ταψί στο καλάθι της φριτέζας αέρος. Ψήστε μέχρι να γίνουν τραγανοί και ελαφρώς καστανινοί, περίπου 7-9 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Στο μεταξύ, χτυπήστε το ξίδι με το αλάτι στο υπόλοιπο μίγμα λαδιού που κρατήσατε. Προσθέστε την ντομάτα, τις ελιές και τα βότανα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τους κύβους ψωμιού να κρυώσουν ελαφρώς και προσθέστε τους στο μίγμα με τις ντομάτες. Πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Exit mobile version