Θαυματουργά γιατροσόφια για τον πόνο στις αρθρώσεις, τον πονοκέφαλο ή για να νιώσετε καλύτερα μετά από μια βραδιά με πολύ αλκοόλ

Θαυματουργά γιατροσόφια για τον πόνο στις αρθρώσεις, τον πονοκέφαλο ή για να νιώσετε καλύτερα μετά από μια βραδιά με πολύ αλκοόλ

Αν υποφέρετε από πόνο στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους ή αναζητάτε ανακούφιση μετά από μια νύχτα υπερβολικού ποτού, μερικές παραδοσιακές θεραπείες μπορεί να σας βοηθήσουν. Η κοτόσουπα για το κοινό κρυολόγημα, το αλατόνερο για τις άφθες και το τσίπουρο για τους πονόδοντους είναι μερικά μόνο από τα γιατροσόφια που περνούν από γενιά σε γενιά.

Μερικές φορές, αυτές οι συμβουλές «ιατρικής» μπορεί να έχουν αποτέλεσμα, άλλες φορές μπορεί να λειτουργούν ως placebo και κάποιες φορές δεν βλέπουμε καμία βελτίωση. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες φυσικές λύσεις σε προβλήματα υγείας που αναγνωρίζονται ακόμα και από την επιστήμη.

Δείτε μερικά χρήσιμα γιατροσόφια:

1. Πράσινο τσάι για ανακούφιση από πόνο στις αρθρώσεις Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τα πολλά οφέλη του στην υγεία, καθώς ενισχύει το έντερο, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει συνδεθεί με βελτίωση της μνήμης. Επιπλέον, μπορεί να συμβάλλει στη μακροζωία. Έρευνες δείχνουν ότι η συχνή κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει τη δυσφορία από τον πόνο στις αρθρώσεις και να καταπραΰνει τα συμπτώματα που προέρχονται από φλεγμονές ή από τη γήρανση.

2. Έλαιο μέντας για τον πονοκέφαλο Τα οφέλη του ελαίου μέντας στους πονοκεφάλους μελετώνται εδώ και χρόνια. Μια ανασκόπηση του 2015 πρότεινε ότι το έλαιο μέντας μπορεί να ανακουφίσει τους πονοκεφάλους όταν εφαρμόζεται εξωτερικά στο κεφάλι και τους κροτάφους. Η μενθόλη, που αποτελεί το 44% της μέντας, μπορεί να μειώσει την ένταση των ημικρανιών. Παλαιότερη μελέτη έδειξε ότι ένα τζελ με 6% μενθόλη μείωσε τον πόνο μετά από δύο ώρες.

3. Ζάχαρη για να σταματήσει ο λόξιγκας Αντί να κρατάτε την αναπνοή σας ή να πίνετε νερό ανάποδα για να σταματήσετε τον λόξιγκα, δοκιμάστε τη ζάχαρη! Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη μπορεί να κάνει θαύματα. Μια μελέτη του 1971 βρήκε ότι 19 από τους 20 ασθενείς κατάφεραν να σταματήσουν τον λόξιγκα με τη ζάχαρη. Η θεωρία είναι ότι η ζάχαρη επηρεάζει το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο συνδέει τον εγκέφαλο και το στομάχι, σταματώντας τον σπασμό του διαφράγματος και, συνεπώς, τον λόξιγκα.

4. Μπανάνες για την αντιμετώπιση του hangover Μετά από μια βραδιά με υπερβολικό ποτό, αντί να καταφεύγετε σε παυσίπονα, δοκιμάστε να φάτε μια μπανάνα! Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία χάνει το σώμα όταν πίνουμε αλκοόλ. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να αναπληρώσουν τα επίπεδα των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεστε. Επιπλέον, οι μπανάνες είναι εύπεπτες και δεν θα ενοχλήσουν το στομάχι.

Exit mobile version