Απλές συμβουλές για να κρατήσετε τα δόντια σας υγιή το καλοκαίρι

Απλές συμβουλές για να κρατήσετε τα δόντια σας υγιή το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι δύσκολο για τα δόντια μας. Τα παγάκια, τα δροσιστικά αναψυκτικά, τα κοκτέιλ και η αφυδάτωση από τον ήλιο επηρεάζουν τη στοματική μας υγεία.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να διατηρήσετε το χαμόγελό σας υγιές και λαμπερό στις διακοπές σας. Θυμηθείτε, ορισμένες συνήθειες μπορεί να βλάψουν τα δόντια σας αν δεν είστε προσεκτικοί.

1. Βουρτσίζετε τα δόντια τακτικά: Ακόμα και στις χαλαρές καλοκαιρινές μέρες, μην ξεχνάτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα και οδοντικό νήμα. Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα μπορεί να σας προσφέρει καλύτερο καθαρισμό.

2. Πίνετε άφθονο νερό: Η ενυδάτωση είναι σημαντική για τον οργανισμό σας και βοηθά στη μείωση των βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα. Το σάλιο καθαρίζει τα δόντια, απομακρύνοντας τα υπολείμματα τροφών και τα βακτήρια. Το νερό βοηθά στην αποφυγή πόνων στα δόντια, αιμορραγίας των ούλων και κακοσμίας. Προτιμήστε ένα θερμός για να έχετε πάντα φρέσκο νερό μαζί σας.

3. Μην μασάτε παγάκια: Το να μασάτε παγάκια είναι μια κακή συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία και πόνο στα δόντια λόγω της απότομης αλλαγής θερμοκρασίας.

4. Περιορίστε τα αναψυκτικά και τα ποτά με ζάχαρη: Τα αναψυκτικά και τα ποτά με ζάχαρη καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών και τα καθιστούν ευάλωτα στη φθορά. Χρησιμοποιήστε καλαμάκι για να μειώσετε την επαφή με τα δόντια και προσπαθήστε να τα αντικαταστήσετε με νερό.

5. Επιλέξτε υγιεινά σνακ αντί για γλυκά και παγωτά Τα καλοκαιρινά φρούτα όπως τα κεράσια, το καρπούζι, το πεπόνι και τα ροδάκινα είναι ιδανικά για να ικανοποιήσουν την επιθυμία για γλυκό χωρίς να βλάψουν τα δόντια.

6. Καταναλώστε βιταμίνες για τα δόντια: Η βιταμίνη C βοηθά στην υγεία των ούλων και μπορεί να αποτρέψει το πρήξιμο και τον ερεθισμό. Ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αφυδάτωσης.

7. Φροντίστε τα χείλη σας: Ένα όμορφο χαμόγελο ξεκινά από τα υγιή χείλη. Προστατέψτε τα από τον ήλιο με αντηλιακό και διατηρήστε τα ενυδατωμένα.

Exit mobile version