Βλίτα τσιγαριαστά με φέτα και πατάτες

Βλίτα τσιγαριαστά με φέτα και πατάτες

Ένα υπέροχο πιάτο, που συνδυάζει τα θρεπτικά βλίτα με τη γευστική φέτα και τις πατάτες, φέρνοντας στο τραπέζι τα αρώματα του καλοκαιριού.

Υλικά που θα χρειαστούν ( για 4 μερίδες):

800γρ. βλίτα

50ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

800γρ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους

10 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

350γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1: Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ζεματίζετε τα βλίτα για 1 λεπτό. Αμέσως μετά, τα μεταφέρετε σε κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους και τα στραγγίζετε καλά.

    Βήμα 2: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.

    Βήμα 3: Προσθέτετε τις κομμένες ντομάτες στην κατσαρόλα και τις μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Έπειτα, ρίχνετε τα βλίτα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα βλίτα και να γλασάρει η ντομάτα.

    Βήμα 4: Όταν τα βλίτα είναι έτοιμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και θρυμματίζετε από πάνω τη φέτα. Σερβίρετε αμέσως.

    Καλή όρεξη!

    Exit mobile version