Εξαγγελίες Κασσελάκη με πέντε μέτρα για την αντιπυρική προστασία

Εξαγγελίες Κασσελάκη με πέντε μέτρα για την αντιπυρική προστασία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ένα βίντεο διάρκειας 11 λεπτών και 13 δευτερολέπτων, στο οποίο απαντά στο ερώτημα «εσείς τι θα κάνατε διαφορετικά». Με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική, ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών και ανακοίνωσε πέντε συγκεκριμένα μέτρα που θα υλοποιήσει για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφών.

Αναλυτικά, για το θέμα δήλωσε:

«Τις τελευταίες μέρες, πολλοί με συγχαίρετε για τις δράσεις μας στο πεδίο και αναγνωρίζετε την αντιπολίτευση που κάνουμε, αλλά με ρωτάτε, “εσείς τι θα κάνατε διαφορετικά”;

Σας παρουσιάζω λοιπόν τι θα κάνουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση. Και δεσμεύομαι ότι στην επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ελληνικό κράτος θα στέκεται επιτέλους δίπλα στους πολίτες του.

1. Δημιουργία Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, για να ξεφύγει επιτέλους η πολιτική προστασία από την κομματοκρατία.

2. Κάλυψη 3.500 κενών θέσεων στην πυροσβεστική με προτεραιότητα στους εποχικούς πυροσβέστες.

Δημιουργία ειδικού κλάδου δασοπυροσβεστών.

3. Νέα, καινούρια, καλύτερα οχήματα.

Παραγγελία νέων Λέοπαρντ.

4. Σύσταση Διαρκούς Επιτροπής Αποκατάστασης όπου θα εκπροσωπούνται με αποστολή την άμεση κατάρτιση συγκεκριμένου, ειδικού, σχεδίου αποκατάστασης της εκάστοτε πληγείσας περιοχής.

5. Άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Πρώτης Αρωγής», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».



Exit mobile version