Ινδία: Έκρηξη σε φαρμακευτική βιομηχανία στην πολιτεία Άντρα Πραντές – 17 νεκροί

Ινδία: Έκρηξη σε φαρμακευτική βιομηχανία στην πολιτεία Άντρα Πραντές - 17 νεκροί

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 30 τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο φαρμάκων στην Ινδία, με τις αρχές να αποκαλύπτουν πως οι τραυματίες υπέστησαν χημικά εγκαύματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας The Hindu, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ανθρώπινα μέλη και υπολείμματα διασκορπίστηκαν σε όλο το εργοστάσιο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι σε φαρμακευτική βιομηχανία στην περιοχή Ανακαπάλι της πολιτείας Άντρα Πραντές, στη νοτιοανατολική Ινδία. Ο αξιωματικός της αστυνομίας Μ. Ντιπίκα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε, επιβεβαιώνοντας τον αριθμό των 17 νεκρών και 34 τραυματιών. Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, η αιτία της έκρηξης φαίνεται να ήταν διαρροή αερίου.

Ένας άλλος αξιωματικός, ο Μ. Μπουτσέια, περιέγραψε στην εφημερίδα Indian Express το φρικιαστικό θέαμα, αναφέροντας ότι «Ήταν φρικτό, συγκλονιστικό, ούρλιαζαν προτού χάσουν τις αισθήσεις τους»,

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, εξέφρασε την οδύνη του για την τραγική απώλεια ζωών μέσω ανάρτησής του στο X και ανακοίνωσε ότι οι αρχές θα παρέχουν αποζημίωση περίπου 2.135 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων.

Exit mobile version