Βούλα Κεχαγιά για τις πυρκαγιές: “Την πενταετία διακυβέρνησης Μητσοτάκη κάηκε το 2,8% της συνολικής έκτασης της χώρας μας”

Βούλα Κεχαγιά για τις πυρκαγιές: "Την πενταετία διακυβέρνησης Μητσοτάκη κάηκε το 2,8% της συνολικής έκτασης της χώρας μας"

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός της στο σχέδιο δέκα σημείων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη. «Την πενταετία διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, κάηκε το 2,8% της συνολικής έκτασης της χώρας μας, αν αυτό σας λέει κάτι ως αριθμητικό στοιχείο. Για μένα και για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι απολύτως τρομακτικό. Άρα κάτι δεν πάει καλά», τόνισε η κ. Κεχαγιά.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν αρκεί να εμπλέκονται φορείς μετά από κάθε καταστροφή, αλλά χρειάζεται σαφής κατανομή αρμοδιοτήτων, μεγαλύτερη εμπλοκή της δασικής υπηρεσίας και καλύτερος συντονισμός. Η κ. Κεχαγιά επανέλαβε τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απορρόφηση κονδυλίων, λέγοντας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του κόμματος, μόνο το 1% από τα 550 εκατ. ευρώ που προβλέπονται από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Πολιτική Προστασία έχει απορροφηθεί. Προκάλεσε την κυβέρνηση να αποδείξει ότι αυτό δεν ισχύει.

Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πεντέλη, δήλωσε: “Όλοι είδαμε τα δρακόντεια μέτρα. Κατά τη γνώμη μου ήταν μια επίσκεψη – συνάντηση – σύσκεψη επικοινωνιακού και διαχειριστικού χαρακτήρα. Ο κ. Μητσοτάκης περίμενε να περάσει μία εβδομάδα για να επισκεφτεί τα καμένα και η στάχτη μπορεί, κατά κάποιο τρόπο, να έχει επικαθίσει, όχι όμως η οργή και τα δίκαια αιτήματα των πολιτών. Όχι μόνο των πυρόπληκτων, αλλά και των υπόλοιπων πολιτών της χώρας και όλων όσοι ζούμε στην Αττική. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν θα ξέρω πως θα είναι να ζεις και να διαβιείς στο Λεκανοπέδιο”.

Exit mobile version