ΗΠΑ: Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ρόμπερτ Κένεντι αποσύρεται υπέρ του Τραμπ

ΗΠΑ: Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ρόμπερτ Κένεντι αποσύρεται υπέρ του Τραμπ

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής την απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα και να στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με το Politico, αυτή η κίνηση προσθέτει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε μια ήδη “χαοτική” προεκλογική εκστρατεία, καθώς ο Κένεντι με τις “ανορθόδοξες” θέσεις του είχε προσελκύσει υποστήριξη από ψηφοφόρους και των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ο Κένεντι δήλωσε, σύμφωνα με το CNN, ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν αρχικά να μπει στην εκλογική μάχη είναι οι ίδιοι που τον ώθησαν να αποχωρήσει από το κόμμα των Δημοκρατικών, να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος και τώρα να υποστηρίξει τον Τραμπ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Τραμπ του πρότεινε να συμμετάσχει στην κυβέρνησή του και ότι συναντήθηκαν δύο φορές μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. “Στις συναντήσεις αυτές, μου πρότεινε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ως ένα κόμμα ενότητας. Συζητήσαμε την ιδέα της ομάδας αντιπάλων του Αβραάμ Λίνκολν, επιτρέποντάς μας να διαφωνούμε ανοιχτά και έντονα για ζητήματα όπου διαφέρουμε, ενώ συνεργαζόμαστε σε κρίσιμα θέματα που μας βρίσκουν σε συμφωνία”, δήλωσε.

Πηγή κοντά στον Κένεντι αποκάλυψε στο CNN ότι προτίθεται να συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον Μπόμπι, αυτό ήταν πολύ ωραίο”, δήλωσε ο Τραμπ, ο οποίος βρισκόταν σε εστιατόριο του Λας Βέγκας.

Με τις προεδρικές εκλογές να προμηνύονται αμφίρροπες, η υποστήριξη του Κένεντι στον Τραμπ θα μπορούσε να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στις πολιτείες που θεωρούνται “αμφίρροπες”.

Exit mobile version