Ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή στο 2-1 του πρώτου ματς, νίκησε 2-0 τη Λανς και πέρασε στο League Stage του Conference League

Ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή στο 2-1 του πρώτου ματς, νίκησε 2-0 τη Λανς και πέρασε στο League Stage του Conference League

Με τέρματα από τους νέους εξτρέμ του, Πελίστρι στο 62′ και Τετέ στο 85′, ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε την ήττα με 2-1 από το πρώτο παιχνίδι, κερδίζοντας τη Λανς με 2-0 και εξασφαλίζοντας την παρουσία του στη φάση των ομίλων του Conference League.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Ντραγκόφσκι στο τέρμα. Στην άμυνα, οι Μλαντένοβιτς αριστερά και Κώτσιρας δεξιά, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Γεντβάι και Ίνγκασον. Οι Αράο και Τσέριν αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών χαφ, με τον Μπακασέτα να αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος. Στα άκρα, ο Πελίστρι αριστερά και ο Τετέ δεξιά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ιωαννίδης.

Από την άλλη πλευρά, ο Γουίλ Στιλ παρέταξε τη Λανς με τον Σαμπά στο τέρμα, ενώ οι Σαρ, Γκουσάνοφ και Γκράντιτ αποτέλεσαν την τριάδα στην άμυνα. Στα πλάγια της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Μασάδο και Φρανκόφσκι, ενώ οι Ντιούφ, Τόμασον και Περέιρα κάλυψαν τον κεντρικό άξονα. Στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Σαϊντ και Σοτοκά.

Ο Παναθηναϊκός, που χρειαζόταν τουλάχιστον ένα γκολ για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης, είδε το πρώτο ημίχρονο να περνά χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια ουσιαστική ευκαιρία. Το σχέδιο του Ντιέγκο Αλόνσο για γρήγορο παιχνίδι και εκμετάλλευση των μονομαχιών στα ψηλά σημεία του γηπέδου δεν απέδωσε, με τους παίκτες της Λανς να κερδίζουν τις περισσότερες μονομαχίες και τις δεύτερες μπάλες. Το Τριφύλλι δεν κατάφερε να αναπτύξει παιχνίδι με συνδυασμούς και να δημιουργήσει κενά ανάμεσα στις γραμμές της αντιπάλου. Η Λανς, αντίθετα, ήταν πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο 15ο λεπτό, ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε πέναλτι του Σοτοκά, ενώ στο 35ο λεπτό απέκρουσε και προσπάθεια του Σαϊντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την ένταση, ρίσκαρε περισσότερο και επιδίωξε το γκολ με αποφασιστικότητα. Οι αλλαγές του Αλόνσο (Μαξίμοβιτς, Βαγιαννίδης, Τζούρισιτς) έδωσαν νέα πνοή στην ομάδα. Στο 63′, ο Ντραγκόφσκι απομάκρυνε την προσπάθεια του Τόμασον και στη συνέχεια, μετά από μια γρήγορη αντεπίθεση, ο Πελίστρι συνεργάστηκε με τον Ιωαννίδη και με ένα δυνατό σουτ με το αριστερό του έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό. Το γήπεδο “πήρε φωτιά”.

Η Λανς προσπάθησε να αντιδράσει, κρατώντας την μπάλα και πιέζοντας για την ισοφάριση, αλλά ο Ντραγκόφσκι ήταν εκεί. Στο 86′, ο Μαντσίνι ξεκίνησε αντεπίθεση, η οποία ολοκληρώθηκε με τον Τετέ να σκοράρει και να κάνει το 2-0, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον Παναθηναϊκό, που διατήρησε την ψυχραιμία του και την αμυντική του αποτελεσματικότητα μέχρι το τέλος.

Exit mobile version