Κυριάκος Μητσοτάκης: Πριν τη ΔΕΘ, σχεδιάζει επίσκεψη στη Θεσσαλία, έναν χρόνο μετά την κακοκαιρία «Ντάνιελ»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πριν τη ΔΕΘ, σχεδιάζει επίσκεψη στη Θεσσαλία, έναν χρόνο μετά την κακοκαιρία «Ντάνιελ»

Πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Θεσσαλία, καθώς πλησιάζει η συμπλήρωση ενός έτους από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας “Daniel”, η οποία προκάλεσε σημαντικά προβλήματα σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο πρωθυπουργός σκοπεύει να αξιολογήσει την πρόοδο των έργων που είχαν εξαγγελθεί και να δει πόσα από αυτά έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν ξεκινήσει. Επίσης, θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον αγροτικό κόσμο και σε άλλους κατοίκους που στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές έδειξαν δυσαρέσκεια προς τη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει ενεργή και παρούσα στα προβλήματα της περιοχής.

Παράλληλα, θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει την πρόσφατη θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή βοήθειας ύψους 101,5 εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα μας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών των περσινών πλημμυρών, κυρίως στη Θεσσαλία.

Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει ότι, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν δώδεκα μήνες, η Θεσσαλία δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως, και οι κάτοικοι συνεχίζουν να ζουν τις δραματικές συνέπειες της κακοκαιρίας “Daniel”. Μια από τις πιο πρόσφατες και ανησυχητικές συνέπειες είναι τα εκατομμύρια νεκρών ψαριών που έχουν ξεβραστεί στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στον Βόλο, γεγονός που δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Βουλευτές και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία αναφέρουν στο κυβερνητικό επιτελείο ένα κλίμα γενικευμένης δυσαρέσκειας λόγω της καθυστέρησης στην επίλυση πολλών προβλημάτων. Ένα από τα κύρια ζητήματα είναι η κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής, το οποίο υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή και παραμένει σε κακή κατάσταση, με τον ΟΣΕ να έχει πραγματοποιήσει μόνο έκτακτες εργασίες προσωρινής αποκατάστασης στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Εξίσου ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στις περιοχές γύρω από τη λίμνη Κάρλα, οι οποίες εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένες σε έκταση περίπου 120.000 στρεμμάτων.

Τη Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος ανακοίνωσαν μια σειρά από παρεμβάσεις στην Κάρλα και τον Παγασητικό, οι οποίες θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες στο πλαίσιο του Σχεδίου Στήριξης και Αποκατάστασης. Αυτά τα έργα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε ποτάμια, αναχώματα και καθαρισμούς ρεμάτων.

Ωστόσο, αυτές οι εξαγγελίες δεν επαρκούν για να ανακουφίσουν τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της περιοχής.

Exit mobile version