Γερμανία: Συναγερμός στην αστυνομία του Μονάχου – Πυροβολισμοί κοντά στο προξενείο του Ισραήλ

Γερμανία: Συναγερμός στην αστυνομία του Μονάχου - Πυροβολισμοί κοντά στο προξενείο του Ισραήλ

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στην αστυνομία του Μονάχου, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στο προξενείο του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, μία από τις μεγαλύτερες ημερήσιες εφημερίδες της Γερμανίας, κάτοικος της περιοχής Karolinenplatz στο Μόναχο ανέφερε ότι άκουσε πυροβολισμούς και σειρήνες της αστυνομίας, ενώ δεκάδες αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ύποπτος άνοιξε πυρ στο Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ναζισμού στο Μόναχο.

Η γερμανική αστυνομία ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X ότι το περιστατικό συνέβη κοντά σε ένα μουσείο της ναζιστικής εποχής και το ισραηλινό προξενείο, χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες. Επιβεβαίωσαν επίσης ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλους υπόπτους που να σχετίζονται με το περιστατικό.

Η αστυνομία ενίσχυσε την παρουσία της στην πόλη, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη στη Γερμανία, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για επεισόδια σε άλλες περιοχές ή για άλλους υπόπτους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την ημέρα της επετείου της επίθεσης Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972.

Exit mobile version