Νίκος Ανδρουλάκης από την Κέρκυρα: “Βιάζομαι να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία για να υπηρετήσουμε τον λαό”

Νίκος Ανδρουλάκης από την Κέρκυρα: "Βιάζομαι να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία για να υπηρετήσουμε τον λαό"

«Η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια έχουν μετατραπεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στα χέρια της εγχώριας ολιγαρχίας. Και, αν μιλώ συνεχώς για πολιτική αυτονομία, είναι γιατί, πώς αλλιώς θα αντιμετωπίσει ένα κόμμα αυτές τις καταστάσεις, αν δεν έχει πολιτική αυτονομία;» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ–Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κέρκυρα.

Αναφερόμενος στην ηθική διάσταση της πολιτικής, υπογράμμισε: «Δεν μπορείς να ασκείς πολιτική χωρίς ηθική, γιατί αργά ή γρήγορα αυτό θα σε οδηγήσει σε μονοπάτια που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο και εθνικό συμφέρον».

«Θέλω να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία για να υπηρετήσουμε το λαό και όχι για να πάρουν κάποιοι υπουργικές θέσεις. Θυμηθείτε: τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του Κινήματός μας, ο κόσμος έμπαινε στο ΠΑΣΟΚ όχι γιατί ήθελε να γίνει υπουργός ή βουλευτής, αλλά γιατί ήθελε να ανατρέψει τη Νέα Δημοκρατία και τις συντηρητικές πρακτικές που συνέχιζαν τις μεταπολεμικές πολιτικές. Καλώ, λοιπόν, τον δημοκρατικό κόσμο, και από εδώ, την Κέρκυρα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Γιατί αυτό είναι το χρέος μας σήμερα: να απομακρύνουμε τη Νέα Δημοκρατία και να φέρουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα λειτουργεί με γνώση, υπευθυνότητα, ήθος και σοβαρότητα, για να δώσει το στίγμα του στα μεγάλα ζητήματα της χώρας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Ο αγώνας μας χαρακτηριζόταν πάντα από το πολιτικό ήθος, την ανεξαρτησία από τα συμφέροντα και την πατριωτική, προοδευτική πολιτική. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε όλους τους σημαντικούς στόχους μας. Αλλά απαιτείται ενότητα. Ενότητα ψυχής, όχι ενότητα διανομής. Δεν είναι ενότητα όταν όλοι αισθάνονται ότι κάνουν συμβιβασμούς για να εξασφαλίσουν μερίδιο από τα οφέλη. Είναι ενότητα ψυχική, που στηρίζεται στη βάση της Δημοκρατικής Παράταξης. Αυτήν την ενότητα θα συνεχίσω να υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις, όπως έκανα και στα δύσκολα χρόνια», τόνισε, προσδιορίζοντας το πολιτικό του τρίπτυχο.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τη σημασία της ηθικής δέσμευσης από τους υποψήφιους προέδρους ότι, μετά τις εσωκομματικές εκλογές, θα στηρίξουν τον αγώνα του Κινήματος: «Όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν, την επόμενη μέρα, να είναι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογικές τους περιφέρειες και να δεσμευτούν για την ενότητα. Όχι όπως το 2017, όταν στο τέλος μείναμε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, εγώ και ο Γιάννης Μανιάτης. Όχι όπως το 2021, όταν ένας από τους υποψήφιους δημιούργησε νέο κόμμα μετά από λίγο καιρό. Η δέσμευση για ενότητα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και δημόσια από όλους».

Exit mobile version