Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συγχώνευση της Αttica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα – Δημιουργήθηκε η 5η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συγχώνευση της Αttica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα - Δημιουργήθηκε η 5η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα

Η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα ολοκληρώθηκε και επίσημα, δημιουργώντας την πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα βάσει εκτιμώμενου ενεργητικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης πραγματοποιήθηκε εντός των απαιτητικών χρονοδιαγραμμάτων και με πρωτοφανή ταχύτητα, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη Συμφωνία Μετόχων. Αυτό το γεγονός σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ενοποιημένη τράπεζα, καθώς και για το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας, η συγχώνευση ολοκληρώθηκε με την απορρόφηση της Παγκρήτιας.

Η Attica Bank και η Παγκρήτια Τράπεζα στοχεύουν να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, προσφέροντας νέες υπηρεσίες και καλύτερες τιμές, με επίκεντρο τις ανάγκες των πελατών τους.

Τα οφέλη της συγχώνευσης για τους πελάτες των δύο τραπεζών είναι ήδη εμφανή, καθώς από αύριο όλοι οι πελάτες της ενοποιημένης τράπεζας θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα ATM και των δύο τραπεζών για αναλήψεις χωρίς καμία επιβάρυνση, ανεξάρτητα από το πού διατηρούσαν μέχρι σήμερα τον λογαριασμό τους. Επιπλέον, οι προμήθειες για μεταφορές κεφαλαίων μεταξύ των λογαριασμών των πελατών έχουν μηδενιστεί, τόσο για συναλλαγές στα φυσικά καταστήματα όσο και μέσω e-banking και mobile apps. Οι πελάτες μπορούν να επικοινωνούν με τους λειτουργούς της νέας τράπεζας στα καταστήματα ή στα τηλέφωνα 210 3669000 (Attica Bank) και 2810 338800 (Παγκρήτια).

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της τράπεζας, Ελένη Βρεττού, δήλωσε: «Ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία των δύο τραπεζών. Δουλεύουμε όλοι για μια νέα μεγάλη, εύρωστη και δυνατή τράπεζα, που θα αποτελέσει πρότυπο στην εξυπηρέτηση των πελατών και τη χρηματοδότηση των αναγκών τους. Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε πλήρως».

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 25 Σεπτεμβρίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, όπως απαιτείται στο πλαίσιο της συγχώνευσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank εξέλεξε νέο μέλος τον Αντώνιο Βαρθολομαίο, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παγκρήτιας Τράπεζας, με ειδικές εκτελεστικές αρμοδιότητες για την εποπτεία των δραστηριοτήτων της τέως Παγκρήτιας Τράπεζας.

Exit mobile version