Κένυα: Φωτιά σε σχολείο – 17 μαθητές νεκροί

Κένυα: Φωτιά σε σχολείο - 17 μαθητές νεκροί

Πυρκαγιά σε σχολείο στην κεντρική Κένυα στοίχισε τη ζωή σε 17 μαθητές, όπως ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι πληροφορίες από δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι τα παιδιά υπέστησαν τόσο σοβαρά εγκαύματα, που δεν μπορούν να αναγνωριστούν.

Διασώστες έσπευσαν προς το Hillside Endarasha Academy, που βρίσκεται στην πόλη Νιέρι, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας, Ρεσίλα Ονιάνγκο. Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο, οι αρχές θα δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα. «Χάσαμε 17 μαθητές στο περιστατικό, ενώ άλλοι 14 έχουν τραυματιστεί», ανέφερε η Ονιάνγκο σε τηλεφωνική συνομιλία με το Reuters, προσθέτοντας ότι η ομάδα της είναι ήδη στο σημείο. Το Citizen Television είχε αναφέρει νωρίτερα ότι οι μαθητές είχαν καεί τόσο άσχημα, που ήταν αδύνατη η αναγνώριση των πτωμάτων τους.

Ο πρόεδρος της Κένυας, Γουίλιαμ Ρούτο, εξέφρασε τη θλίψη του μέσω της πλατφόρμας X, αναφέροντας: «Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία της πυρκαγιάς στο Hillside Endarasha Academy. Αυτά είναι καταστροφικά νέα. Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση των επιζώντων». Ο Ρούτο έδωσε επίσης εντολή στις αρχές να ερευνήσουν εις βάθος το περιστατικό και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και τον Συντονισμό της Εθνικής Κυβέρνησης, θα παρέχει κάθε απαραίτητη στήριξη στις πληγείσες οικογένειες.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας ανακοίνωσε ότι παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ έχει δημιουργήσει γραφείο αναζήτησης στο σχολείο για την παροχή βοήθειας.

Exit mobile version