Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: Δημοσκοπήσεις δείχνουν «θρίλερ» ανάμεσα σε Χάρις και Τραμπ σε τρεις πολιτείες

Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: Δημοσκοπήσεις δείχνουν «θρίλερ» ανάμεσα σε Χάρις και Τραμπ σε τρεις πολιτείες

Δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ αγωνίζονται σκληρά για να προσελκύσουν νέους ψηφοφόρους, καθώς νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι βρίσκονται σε ισχυρή μάχη σε τουλάχιστον τρεις κρίσιμες πολιτείες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από το CNN, όπως συμβαίνει συχνά στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, το αποτέλεσμα θα κριθεί από τις ψήφους σε λίγες μόνο πολιτείες και από μερικές χιλιάδες ψηφοφόρους.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι αυτή τη στιγμή η Χάρις και ο Τραμπ δίνουν σκληρή μάχη στη Νεβάδα, τη Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια. Η Πενσιλβάνια, ειδικότερα, φαίνεται να είναι η πολιτεία που θα καθορίσει τον νικητή.

Ο Τραμπ επισκέφθηκε την Πενσιλβάνια χθες για μια συνέντευξη στο Χάρισμπουργκ, όπου δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό υπό την καθοδήγηση του Σον Χάνιτι, παρουσιαστή του Fox News γνωστού για τις συντηρητικές του απόψεις. Η εκπομπή βιντεοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε το βράδυ.

Η Κάμαλα Χάρις, από την πλευρά της, βρέθηκε χθες στο Νιού Χάμσαϊρ, εστιάζοντας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Στην πολιτεία αυτή, η οποία συνήθως υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς, επισκέφθηκε μια μπιραρία που ίδρυσαν δύο γυναίκες και δεσμεύτηκε να αυξήσει σημαντικά την πίστωση φόρου για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων.

Παρά την πρόσφατη ώθηση της υποψηφιότητάς της μετά την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν και το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, η Χάρις αντιμετωπίζει προκλήσεις καθώς πολλοί αρθρογράφοι, υποστηρικτές των Δημοκρατικών, την καλούν να παρουσιάσει σαφείς προτάσεις για το μέλλον της χώρας.

Ο Τραμπ, ο οποίος επίσης χάνει την πρότερη δημοσκοπική του υπεροχή, συνεχίζει να επικρίνει την Χάρις, χαρακτηρίζοντάς την “κομμουνίστρια” και υποστηρίζοντας ότι θα καταστρέψει τη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού The Economist, η Χάρις προηγείται με 47% της πρόθεσης ψήφου σε εθνικό επίπεδο έναντι 45% του Τραμπ. Ωστόσο, το 15% των ψηφοφόρων σε βασικές πολιτείες παραμένει αναποφάσιστο.

Η Λιζ Τσέινι, πρώην βουλεύτρια των Ρεπουμπλικανών και αντίπαλος του Τραμπ, δήλωσε ότι θα ψηφίσει την Χάρις, ενώ η ίδια σχεδιάζει να επισκεφθεί σήμερα την Πενσιλβάνια, όπου εδρεύει η US Steel, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο των προεκλογικών διαξιφισμών.

Exit mobile version