Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών ενόψει της ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών ενόψει της ΔΕΘ

Χθες το πρωί, υγειονομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και ακολούθως πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ανοίγοντας τον κύκλο των κινητοποιήσεων ενόψει της 88ης ΔΕΘ.

Με μαύρα μπαλόνια και πανό στα χέρια, εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία, την πρόνοια, την ψυχική υγεία, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και το ΕΚΑΒ διαδήλωσαν, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της αύξησης των δημοσίων δαπανών για το ΕΣΥ. Απαίτησαν επίσης μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, βελτιώσεις στους μισθούς, και προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού.

Η «πορεία σωτηρίας της δημόσιας υγείας» – όπως την αποκάλεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) – πέρασε από τη Λεωφόρο Στρατού και τις οδούς Καυτανζόγλου, Εγνατία και Ελ. Βενιζέλου, καταλήγοντας στο Διοικητήριο. Εκεί, αντιπροσωπεία των υγειονομικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κώστα Γκιουλέκα.

Κάποια στιγμή, σημειώθηκε ένταση, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους διαδηλωτές να περάσουν μπροστά από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Exit mobile version