Βούλα Κεχαγιά: “Ο πρόεδρος δεν βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί – Πιθανή η πρόταση μομφής από Πολάκη”

Βούλα Κεχαγιά: "Ο πρόεδρος δεν βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί - Πιθανή η πρόταση μομφής από Πολάκη"

Για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από τον Παύλο Πολάκη κατά του Στέφανου Κασσελάκη, μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής η Βούλα Κεχαγιά.

«Δεν κάνουμε προσπάθεια να κρύψουμε το πρόβλημα, όχι μόνο γιατί δημοσίως στελέχη αναδεικνύουν τα προβλήματα που τα ίδια εντοπίζουν, αλλά και γιατί ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος δεν βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, τα συζητάει και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις προκύψουν», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο MEGA.

Όπως τόνισε, «με βάση όσα ακούστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία που πραγματοποιήθηκε χθες, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να κατατεθεί πρόταση μομφής, ενδεχομένως από τον κύριο Πολάκη, καθώς αυτό άφησε να εννοηθεί κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία».

Πρόσθεσε επίσης: «Δεν ξέρω και δεν μπορώ να προϊδεάσω αν θα κατατεθεί κάποια παράλληλη, αυτόνομη, ξεχωριστή ή κοινή πρόταση μομφής και από την ομάδα των “87”, οι οποίοι έχουν επίσης εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με την πορεία του κόμματος. Ζητούν εσωκομματικές κάλπες, δηλαδή εκλογές».

Η Κεχαγιά εξήγησε πως μπορεί να κατατεθούν διαφορετικές πολιτικές προτάσεις, όμως σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί καμία διαφορετική πολιτική πρόταση ή πλατφόρμα από όσους διαφωνούν. Ακόμη και στα όργανα, όπου οι συζητήσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, δεν έχει ακουστεί κάποια εναλλακτική στρατηγική ή γραμμή που να εκφράζει αντιρρήσεις».

Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εσωκομματικών εκλογών, η Κεχαγιά αναφέρθηκε στις πιθανές κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, εφόσον κατατεθεί πρόταση μομφής. «Πρέπει να έχουμε όλα τα δεδομένα και δεν μπορώ να προϊδεάσω. Δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις αν δεν δεις πώς εξελίσσεται η αντιπαράθεση. Θέλουμε να έχουμε όλη την εικόνα του παζλ», σημείωσε.

Ωστόσο, εάν δεν υπάρξει πρόταση μομφής, ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν θα ανοίξει το θέμα». «Το είπε ξεκάθαρα, διά της σιωπής του χθες, και το έχει δηλώσει ανοιχτά τις προηγούμενες ημέρες. Ο κύριος Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να ταλαιπωρήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και ότι όλα πρέπει να γίνουν καταστατικά και θεσμικά»

Exit mobile version