Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Για σήμερα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, αναμένεται άστατος καιρός στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα, ενώ βελτίωση θα υπάρξει το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης) τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα σημειωθούν βροχές και στα ορεινά πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες. Το πρωί, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα δυτικά, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από αργά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια. Θα φτάσει στους 28 με 31 βαθμούς στα βόρεια, στους 31 με 33 στα δυτικά και στην Κρήτη, και στους 30 με 32 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Η πρόγνωση για την Αττική:
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τη Θεσσαλονίκη:
Καιρός: Άστατος με νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις πρώτες πρωινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες ίσως είναι ισχυρά κατά τόπους, με βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version