Εθνική Ελλάδος: «Διπλό» στο Δουβλίνο και έκανε το δύο στα δύο – Νίκησε την Ιρλανδία με 0-2

Εθνική Ελλάδος: «Διπλό» στο Δουβλίνο και έκανε το δύο στα δύο - Νίκησε την Ιρλανδία με 0-2

Με μια πειστική εμφάνιση και δύο εντυπωσιακά γκολ από τους Φώτη Ιωαννίδη και Χρήστο Τζόλη, η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να φύγει νικήτρια από την Ιρλανδία με σκορ 2-0, συνεχίζοντας την αήττητη πορεία της στο Nations League και ισοβαθμώντας στην κορυφή με την Αγγλία.

Από τα πρώτα λεπτά, και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να πιέσουν ψηλά, προσπαθώντας να δυσκολέψουν την κυκλοφορία του αντιπάλου. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Ελλάδα, προερχόμενη από στατική φάση. Στο 11ο λεπτό, ο Χατζηγιοβάννης εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Κουλιεράκης, γνωστός για την επικινδυνότητά του σε τέτοιες φάσεις, έστειλε την κεφαλιά του λίγο πάνω από την εστία του Κέλεχερ, με την μπάλα να βρίσκει ελαφρώς και το δοκάρι. Λίγο αργότερα, στο 26′, ο Μπακασέτας κέρδισε φάουλ σε καλή θέση και εκτέλεσε ο ίδιος, αναγκάζοντας τον Κέλεχερ σε δύσκολη επέμβαση.

Το παιχνίδι παρέμεινε ισορροπημένο, με τους Ιρλανδούς να μην επιτρέπουν στην Ελλάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πάρει πλήρως τον έλεγχο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου, οι Ιρλανδοί έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί. Στο 41’, ο Ογκμπένε πέτυχε ένα όμορφο γκολ με άψογο κατέβασμα και σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, στο 45’, ο Μπράουν έφτασε σε καλή θέση μετά από ταχύτατη αντεπίθεση, αλλά το σουτ του ήταν πολύ άστοχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα παρέμεινε ίδια, αλλά μόλις στο 50’, ο Φώτης Ιωαννίδης έκανε την διαφορά. Ο Έλληνας επιθετικός εκτέλεσε ένα εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό πόδι από τα όρια της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κέλεχερ.

Η Εθνική κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι, παρά κάποιες προσπάθειες της Ιρλανδίας, όπως αυτή στο 86’, όταν το σουτ του Ρόμπινσον κόντραρε και παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Ωστόσο, λίγο αργότερα, στο 88’, ο Χρήστος Τζόλης σφράγισε τη νίκη. Μετά από εξαιρετική πάσα του Μπακασέτα, απέφυγε τον Κόλινς και πλάσαρε ιδανικά για το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ιρλανδία: Κέλεχερ, Ο’Σέι, Μπρέιντι, Κόλινς, Ομομπαμιντέλε (74΄Ντόχερτι), Ογκμπένε (84΄Ρόμπινσον), Μπράουνε, Σμολμπόουν, Μολάμπι (63΄Φέργκιουσον), Νάιτ (74΄ΜακΆτιρ), Σμόντικς (85΄Άιντα).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Σιώπης (88΄Ντόι), Μπουχαλάκης (67΄Πέλκας), Τζόλης (89΄Βαγιαννίδης), Μπακασέτας, Χατζηγιοβάνης (67΄Ζαφείρης), Ιωαννίδης (88΄Παυλίδης).

Exit mobile version