Δήλωση Νικολάς Μαδούρο: «Η Βενεζουέλα είναι και θα είναι ανεξάρτητη από την Ισπανία και όλο τον κόσμο»

Δήλωση Νικολάς Μαδούρο: «Η Βενεζουέλα είναι και θα είναι ανεξάρτητη από την Ισπανία και όλο τον κόσμο»

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ζήτησε την Τρίτη από την εκτελεστική αντιπρόεδρο, Ντέλσι Ροντρίγκες, να επιδείξει στον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, την Πράξη Ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας από τις 5 Ιουλίου 1811, προκειμένου «να κατανοήσει ότι η χώρα της Καραϊβικής είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη από την Ισπανία και τον υπόλοιπο κόσμο».

Η ισπανική κυβέρνηση, τη Δευτέρα, αρνήθηκε ότι υπήρξε πολιτική συμφωνία με το Καράκας για την αποχώρηση του Edmundo González Urrutia, πρώην προεδρικού υποψηφίου του μεγαλύτερου αντι-Τσαβίστας συνασπισμού, εξόριστου από την Κυριακή στη Μαδρίτη. Επανέλαβε επίσης το αίτημα για δημοσίευση των πρακτικών των εκλογών της 28ης Ιουλίου, όπου ο Μαδούρο ανακηρύχθηκε νικητής, παρόλο που τα συνολικά αποτελέσματα παραμένουν ασαφή.

Από την πλευρά της, η Ροντρίγκες δήλωσε ότι υπήρξαν «εκτενείς συνομιλίες» με την Ισπανία για τη διευθέτηση της αναχώρησης του González Urrutia, καθώς και την προσγείωση ισπανικού στρατιωτικού αεροσκάφους στο Καράκας, με το οποίο ο αντίπαλος ταξίδεψε στη Μαδρίτη.

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Albares, επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν επαφές για την προσγείωση του ισπανικού στρατιωτικού αεροσκάφους, αλλά αρνήθηκε ότι υπήρξε διαπραγμάτευση.

Exit mobile version