Κακοκαιρία Atena: Πλημμύρισαν περιοχές της Αττικής

Κακοκαιρία Atena: Πλημμύρισαν περιοχές της Αττικής

Στο Γαλάτσι, την Κυψέλη, τα Άνω Πατήσια και τους Αμπελόκηπους, οι δρόμοι πλημμύρισαν εξαιτίας της κακοκαιρίας «Atena». Το απόγευμα της Τρίτης, ΙΧ υπέστησαν ζημιές από φερτά υλικά που έφερε χείμαρρος λόγω της καταιγίδας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική έλαβε συνολικά 100 κλήσεις για παροχή βοήθειας, εκ των οποίων οι 66 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων, 12 για κοπή δέντρων, και αρκετές για απεγκλωβισμούς ατόμων που είχαν παγιδευτεί σε ανελκυστήρες.

Λόγω της έντονης κακοκαιρίας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε να αναβάλει τον αυριανό Αγιασμό στα σχολεία όλων των βαθμίδων και να τον μεταφέρει για σήμερα, Πέμπτη. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, περιφέρειες και δήμους της χώρας ώστε να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας, ειδικά σε περιοχές που αναμένονται έντονες βροχές, καταιγίδες ή δυνατοί άνεμοι:

Σε περίπτωση έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών, να αποσυνδέουν τις τηλεοράσεις και να αποφεύγουν την επαφή με υδραυλικές εγκαταστάσεις. Αν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο, πρέπει να καταφύγουν σε ασφαλές μέρος και να αποφύγουν τα μεταλλικά αντικείμενα και τις υπαίθριες δραστηριότητες.

Για πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr).

Exit mobile version