Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ανακηρύχθηκαν οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία – Δεν θα είναι υποψήφιος ο Καννελάκης

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ανακηρύχθηκαν οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία – Δεν θα είναι υποψήφιος ο Καννελάκης

Έξι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τελικά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η επιτροπή ολοκλήρωσε τον έλεγχο των υπογραφών που κατατέθηκαν για την υποψηφιότητα των προέδρων του κόμματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ, όλοι οι υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει το Καταστατικό, καθώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν είτε το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, είτε 5.000 υπογραφές μελών. Η επιτροπή επισημαίνει ότι κάθε υποψήφιος υπερέβη τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών. Ωστόσο, ο Γιάννης Καννελλάκης δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες υπογραφές και δεν θα είναι υποψήφιος.

Κατόπιν αυτών, η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ανακηρύξει τους εξής έξι υποψήφιους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου 2024:

Η ΕΔΕΚΑΠ απηύθυνε κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, επισημαίνοντας τη σημασία της μαζικής συμμετοχής σε αυτή τη διαδικασία, την οποία το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε πρώτο.

«Στην κρίσιμη αυτή πολιτική συγκυρία που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αυξάνει δυναμικά τις δυνάμεις του, η συμμετοχή όλων στην εκλογική διαδικασία θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Exit mobile version