Νέα Συνήγορος του Καταναλωτή η Άννα Στρατινάκη, στη θέση του Λευτέρη Ζαγορίτη – Ήταν πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου

Νέα Συνήγορος του Καταναλωτή η Άννα Στρατινάκη, στη θέση του Λευτέρη Ζαγορίτη - Ήταν πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, για τον διορισμό της Άννας Στρατινάκη στη θέση της νέας Συνηγόρου του Καταναλωτή. Η κ. Στρατινάκη θα προταθεί στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο για να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά της.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήρε το πλούσιο βιογραφικό της κ. Στρατινάκη, καθώς και την προηγούμενη εμπειρία της σε καίριες θέσεις, τονίζοντας ότι η επιλογή της έγινε για την ενίσχυση του ρόλου του Συνηγόρου του Καταναλωτή. Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι η Κυβέρνηση στηρίζει τις Ανεξάρτητες Αρχές, όπως έκανε και με την Αρχή Ανταγωνισμού, η οποία ενισχύεται με 50 νέες προσλήψεις. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Συνήγορος του Καταναλωτή θα ενισχυθεί περαιτέρω, ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές και οι υπηρεσίες που παρέχει.

Πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κ. Στρατινάκη, ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τον απερχόμενο Συνήγορο του Καταναλωτή, Λευτέρη Ζαγορίτη, καθώς και με την Αναπληρώτρια Συνήγορο, Βασιλική Μπώλου, και τον Βοηθό Συνήγορο, Ευθύμιο Τσίγκα. Ο κ. Ζαγορίτης παρέδωσε τον απολογισμό της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2023, ενώ ο Υπουργός τον ευχαρίστησε για τη σημαντική του συνεισφορά επί δέκα έτη στην Αρχή.

Exit mobile version