Συνέντευξη Σταύρου Καλαφάτη στο OPΕN: “Τα τελευταία χρόνια ασκούμε μια πολύ αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που έχει δώσει αποτελέσματα”

Συνέντευξη Σταύρου Καλαφάτη στο OPΕN: "Τα τελευταία χρόνια ασκούμε μια πολύ αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που έχει δώσει αποτελέσματα"

Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο OPEN δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Τα τελευταία χρόνια ασκούμε μια πολύ αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που έχει δώσει αποτελέσματα. Και αυτό έχει να κάνει με την επίσπευση των διαδικασιών των αιτούντων άσυλο. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που έθεσε σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο το γεγονός ότι το μεταναστευτικό ζήτημα -που αφορά και τη χώρα μας μιας και είμαστε η πρώτη πύλη εισόδου- έχει να κάνει κυρίως με την εκμετάλλευση ανθρώπινων ψυχών και με την παράνομη διακίνηση. Ως χώρα, σε ανύποπτο χρόνο, θέσαμε το ζήτημα σε διεθνές επίπεδο».

«Αντιλαμβάνομαι ότι ακόμη υπάρχουν ζητήματα. Δεν επιλύσαμε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Όμως κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν υπήρξε μια θεαματική βελτίωση».

Αναφερόμενος στον φράκτη στον Έβρο, υπογράμμισε την επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του, τονίζοντας ότι «τα σύνορα της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκά σύνορα».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Καλαφάτης επεσήμανε ότι η Συνθήκη Σένγκεν πρέπει να γίνεται σεβαστή, προσθέτοντας ότι: «Σίγουρα η εξίσωση που καλούμαστε να επιλύσουμε στο μεταναστευτικό είναι πολύ δύσκολη διότι είναι πολυπαραγοντική. Είναι ένα ακανθώδες και πολύ ευαίσθητο το θέμα. Γιατί πρέπει να υπάρξει ένας συγκερασμός στην έννοια της ασφάλειας από τη μια πλευρά, της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της αλληλεγγύης των κρατών μελών και ο τρίτος παράγοντας, είναι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η χώρα μας έχει πολύ ξεκάθαρο λόγο και ξεκάθαρη στρατηγική τα τελευταία χρόνια που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης».

Exit mobile version