ΣΥΡΙΖΑ: Στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς με 14 βουλευτές και πλήθος στελεχών

ΣΥΡΙΖΑ: Στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς με 14 βουλευτές και πλήθος στελεχών

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους της Διοίκησης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της Διεθνούς Έκθεσης για τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της, την εξωστρέφεια, αλλά και την προώθηση του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμού,

Στη συνάντηση με τον κ. Παππά παρευρέθηκαν η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, η Γραμματέας της Κ.Ο., Θ. Τζάκρη, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης, Ράνια Θρασκιά, Κατερίνα Νοτοπούλου, Σωκράτης Φάμελλος, καθώς και βουλευτές και τομεάρχες του κόμματος, όπως οι Κατερίνα Βέττα, Γιάννης Γαβρήλος, Γιώργος Καραμέρος, Κυριακή Μάλαμα, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Θανάσης Ξανθόπουλος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρών ήταν και ο διευθυντής της Κ.Ο., Θάνος Μωραΐτης, καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Παύλος Παπαγεωργίου.

Από τη Διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO, στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Αναστάσιος Τζήκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης, και ο Γενικός Διευθυντής, Αλέξης Τσαξιρλής, οι οποίοι ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία της Έκθεσης, την πορεία της ανάπλασης των εγκαταστάσεών της, καθώς και τις διεθνείς συνεργασίες της.

Ο Νίκος Παππάς επανέλαβε το διαρκές ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΘ, ήδη από την περίοδο που το κόμμα βρισκόταν στην κυβέρνηση, και επεσήμανε την ανάγκη αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων και αναπτυξιακών εργαλείων, ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Έκθεσης. Τέλος, συνδύασε την πρόοδο της ΔΕΘ με την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής της Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν καθυστερήσει τα τελευταία χρόνια.

Σε δηλώσεις του, κατά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκος Παππάς ανέφερε:

«Είχαμε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ και του Σωματείου εργαζομένων. Γνωρίζετε κι εσείς, περισσότεροι από εσάς όσοι εργάζεστε στη Θεσσαλονίκη, ότι η δική μας διακυβέρνηση κατέβαλε πάρα πολύ σημαντικές προσπάθειες για να αναδείξει τον θεσμό, να τον επαναφέρει στο διεθνές στάτους που αρμόζει και στην ίδια τη διοργάνωση, αλλά και στην πόλη. Είχαμε την παρουσίαση του σχεδίου της ανάπλασης και εκφράσαμε και τον σκεπτικισμό μας για το μοντέλο της υλοποίησης του έργου, και για το αν και κατά πόσο η επιλογή της μεθόδου σύμπραξης δημοσίου – ιδιωτικού τομέα θα αποβεί εις βάρος ή όχι των συμφερόντων του δημοσίου.

Θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε 5ετής καθυστέρηση και δεν αξιοποιήθηκαν διαθέσιμοι ευρωπαϊκοί πόροι για να υλοποιηθεί το έργο αποκλειστικά ως δημόσιο. Είναι σαφές ότι θα περιμένουμε και τις λεπτομέρειες του σχεδίου για να αποφανθούμε συνολικά. Και για το εάν κάμπτονται τα συμφέροντα του δημοσίου, αλλά και της πόλης, η οποία δικαιούται να έχει μία δική της έκθεση, μία έκθεση που να προτεραιοποιεί τις δικές της ανάγκες, αλλά και τις ανάγκες βεβαίως των εργαζόμενων, με τους οποίους θα είμαστε σε διαρκή επαφή για να βεβαιωθούμε ότι τις εργασιακές τους συνθήκες και συμβάσεις τους δεν θα τις επιμολύνει εργολαβικός ιός.

Η πόλη δικαιούται μία δική της δημόσια έκθεση με προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Μία έκθεση που θα αναδεικνύει την πόλη ως κέντρο στο διεθνές στερέωμα. Έχουμε πολλές συμπτώσεις στο τι πρέπει να γίνει με τη διοίκηση, και βεβαίως, όπως είπα πριν, θα είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων».

Exit mobile version