Δήλωση Τεντόγλου μετά το Diamond League: «Αν αλλάξει ο κανονισμός αφήνω το μήκος»

Δήλωση Τεντόγλου μετά το Diamond League: «Αν αλλάξει ο κανονισμός αφήνω το μήκος»

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό της σειράς αγώνων Diamond League στις Βρυξέλλες, με άλμα στα 8,15 μ. στην τελευταία του προσπάθεια, κλείνοντας έτσι την αγωνιστική περίοδο. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν με το μέρος του, καθώς η θερμοκρασία ήταν μόλις 13 βαθμοί Κελσίου, ενώ η βροχή επιδείνωσε την κατάσταση.

Ο Τεντόγλου αντιμετώπισε δυσκολίες στα πρώτα του άλματα, με επιδόσεις στα 6,81 μ. και 5,97 μ., ενώ είχε και ένα άκυρο άλμα. Στη συνέχεια, βελτιώθηκε με άλματα στα 7,76 μ., 7,83 μ. και τελικά 8,15 μ. Ο Σιμόν Εχάμερ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 8,16 μ., ενώ ο νικητής του αγώνα ήταν ο Τάτζεϊ Γκέιλ με άλμα στα 8,28 μ.

Ο Τεντόγλου, μετά τον αγώνα, σχολίασε πως δεν εστίασε τόσο στην κατάταξη όσο στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, λέγοντας: «Δεν είμαι θυμωμένος που έχασα. Δεν ένιωθα τα πόδια μου, το κρύο δεν είναι για μένα. Είναι εντυπωσιακό που ο Γκέιλ κατάφερε να πηδήσει με αυτές τις συνθήκες». Ανέφερε επίσης ότι, αν και ο Εχάμερ είναι πολύ καλός αθλητής, ως δεκαθλητής, είναι δύσκολο να χάνεις από αθλητή συνθέτων αγωνισμάτων.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης δήλωσε: «Τώρα θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου για τον κλειστό στίβο, εκτός αν αλλάξει ο κανονισμός για το πάτημα οπότε και θα αφήσω το μήκος».

Exit mobile version