ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ – Το FBI ερευνά για ενδεχόμενη απόπειρα δολοφονίας

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ - Το FBI ερευνά για ενδεχόμενη απόπειρα δολοφονίας

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Trump International Golf Club στο Δυτικό Παλμ Μπιτς, την ώρα που βρισκόταν εκεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών άνοιξαν πυρ αφού εντόπισαν άτομο οπλισμένο κοντά στη λέσχη γκολφ του Τραμπ. Ο ύποπτος διέφυγε με SUV και αργότερα συνελήφθη από τις τοπικές αρχές σε κοντινή περιοχή, όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι.

Το FBI επιβεβαίωσε ότι διενεργεί έρευνα, αναφέροντας σε δήλωση πως «ερευνά μια απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Τραμπ». Σύμφωνα με τον σερίφη της περιοχής, ο άνδρας που πέρασε τον φράχτη κρατώντας όπλο είχε μαζί του σκοπευτικό, σακίδια και κάμερα GoPro.

Οι πηγές που επικαλέστηκε το CNN έδωσαν βαρύτητα στο σενάριο ότι ο ένοπλος στόχευε τον Τραμπ. Το επιτελείο του πρώην προέδρου προχώρησε άμεσα σε ανακοίνωση ότι «ο πρόεδρος Τραμπ είναι ασφαλής», ενώ και η Μυστική Υπηρεσία επιβεβαίωσε τη συνεργασία με το γραφείο του σερίφη για τη διερεύνηση του περιστατικού. Το συμβάν έλαβε χώρα λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, τοπική ώρα, και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σερίφη.

Σε μήνυμά του προς τους υποστηρικτές του, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε: «Δεν θα παραδοθώ ποτέ» και «Τίποτα δεν θα με σταματήσει». Επίσης, διαβεβαίωσε πως είναι καλά, λέγοντας: «Υπήρχαν πυροβολισμοί κοντά μου, αλλά θέλω να ξέρετε πρώτοι ότι ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!».

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι τόσο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όσο και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις ενημερώθηκαν για το συμβάν και την πορεία της έρευνας. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι είναι «ανακουφισμένοι» που ο πρώην πρόεδρος Τραμπ είναι ασφαλής. Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, σε ανάρτησή της στο Χ, εξέφρασε τη χαρά της που ο Τραμπ είναι ασφαλής, τονίζοντας πως «η βία δεν έχει θέση στην Αμερική».

Exit mobile version