Κυβέρνηση: Επιτάχυνση για υλοποίηση των εξαγγελιών Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, για το ακριβό ρεύμα και το μεταναστευτικό

Κυβέρνηση: Επιτάχυνση για υλοποίηση των εξαγγελιών Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, για το ακριβό ρεύμα και το μεταναστευτικό

Η κυβερνητική δραστηριότητα αυτή την περίοδο εστιάζει σε τρεις βασικούς τομείς: την υλοποίηση των υποσχέσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό μετά την αλλαγή στάσης της Γερμανίας, και την προσπάθεια για ευρωπαϊκή παρέμβαση στις στρεβλώσεις της ενεργειακής αγοράς και στο υψηλό κόστος του ρεύματος στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, το πρόγραμμα συνεντεύξεων Τύπου από τα κυβερνητικά στελέχη για την εξειδίκευση των μέτρων ολοκληρώνεται σύντομα. Η προσοχή της κυβέρνησης εστιάζει σε ταχείς ρυθμούς για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με έμφαση σε:

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε: «Αναβαθμίζουμε την παρεχόμενη εκπαίδευση σε απομακρυσμένες περιοχές. Από τις λύσεις που θα προσφέρουμε στα θέματα της Παιδείας θα εξαρτηθεί το μέλλον των παιδιών μας και της χώρας μας».

Η αλλαγή στάσης της Γερμανίας στο μεταναστευτικό είναι υπό στενή παρακολούθηση από την Αθήνα. Ο πρωθυπουργός διαμηνύει πως η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μονομερή κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν και προετοιμάζεται να θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου. Ο Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε: «Φοβόμαστε ότι θα υπάρξει ντόμινο με τη διάρρηξη της Σένγκεν. Θα δράσουμε για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας και το ευρωπαϊκό κεκτημένο». Ο Δημήτρης Καιρίδης τόνισε ότι η Ελλάδα δε θα ζήσει ξανά τις κρίσεις του 2015, καθώς διαθέτει πλέον διαφορετική πολιτική και εργαλεία.

Στο μέτωπο της ενέργειας, η Κομισιόν έχει λάβει τις προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, οι οποίες περιλαμβάνουν:

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, δήλωσε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και κανόνες, ενώ υπάρχουν χώρες δύο ταχυτήτων».

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να αποφασιστεί και ο ρόλος που θα αναλάβει κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε. για την παρούσα πενταετία, με την Ελλάδα να διεκδικεί είτε το χαρτοφυλάκιο των υποδομών, είτε αυτό της συνοχής και των μεταρρυθμίσεων.

Exit mobile version