Πέθανε ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης – Ήταν γνωστός για την υπόθεση της εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη»

Πέθανε ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης - Ηταν γνωστός για την υπόθεση της εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη»

Το Σάββατο στην Κύθνο, άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην Εισαγγελέας Γιάννης Διώτης, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Ιδιαίτερα, είχε ξεχωρίσει για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ανάκριση του Σάββα Ξηρού.

Ο Διώτης πέθανε από καρδιακό επεισόδιο, όπως αναφέρει το cyclades24.gr, στο νησί της Κύθνου, όπου διέμενε στην εξοχική κατοικία που διατηρούσε εκεί.

Εκτός από την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη», ο Διώτης είχε ασχοληθεί με σημαντικές υποθέσεις ως δικαστικός λειτουργός. Μεταξύ αυτών, ήταν η υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΛΑ, η έρευνα για την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone, Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, υπόθεση που συνδεόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Επίσης, ασχολήθηκε με το διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, φέρνοντας στο φως την υπόθεση της βίλας Μιχαηλίδη στη Σχοινούσα.

Ο Γιάννης Διώτης είχε γεννηθεί το 1955 και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις ευθύνης, με πιο πρόσφατη τη θητεία του ως Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) την περίοδο 2011-2012.

Exit mobile version