Βουλή: Φωταγωγήθηκε με τη «χρυσή κορδέλα», για της μάχη κατά του καρκίνου σε παιδιά και εφήβους

Βουλή: Φωταγωγήθηκε με τη «χρυσή κορδέλα», για της μάχη κατά του καρκίνου σε παιδιά και εφήβους

Συμμετέχοντας στις δράσεις για τον «Παγκόσμιο Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία», το Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων φωταγωγήθηκε το Σάββατο με τη «χρυσή κορδέλα» (Golden ribbon), το διεθνές σύμβολο της μάχης κατά του καρκίνου σε παιδιά και εφήβους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάθε χρόνο 400.000 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 0-19 ετών παγκοσμίως διαγιγνώσκονται με κάποια μορφή καρκίνου. Στην Ελλάδα, περίπου 350 παιδιά κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν αυτή τη νόσο, δηλαδή κατά μέσο όρο ένα παιδί την ημέρα. Ο μήνας Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί διεθνώς ως μήνας ευαισθητοποίησης, με στόχο την ενημέρωση και την προώθηση της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου στα παιδιά και τους εφήβους.

Η συγκεκριμένη δράση στην Ελλάδα υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Καρκινάκι – Ενημέρωση για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία» σε συνεργασία με την πρωτοβουλία «WinCancer», με σκοπό να αναδείξει το κοινωνικό μήνυμα και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη.

Exit mobile version