Συνέντευξη Τύπου Νίκου Παππά στην 88η ΔΕΘ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που διεκδικεί την διακυβέρνηση»

Συνέντευξη Τύπου Νίκου Παππά στην 88η ΔΕΘ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που διεκδικεί την διακυβέρνηση»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να δεσμευτούν ότι θα συνεχίσουν τον κοινό αγώνα μετά την εκλογή του νέου αρχηγού, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. «Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θεωρώ αυτονόητο ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δεσμευτούν ότι την επόμενη ημέρα της εκλογής αρχηγού θα όλοι είναι στον κοινό αγώνα». Τόνισε ότι αυτή η δέσμευση αφορά τόσο τους υποψηφίους αρχηγούς όσο και τους βουλευτές και τα στελέχη.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα εκλογής προέδρου, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και θα τηρηθούν, διαψεύδοντας το ενδεχόμενο αλλαγής στη διαδικασία. «Σαφώς όχι, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί, το χρονοδιάγραμμα έχει βγει και θα τηρηθεί», είπε, διαψεύδοντας φήμες περί ενδεχόμενης αλλαγής στη διαδικασία εκλογής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεργασίες, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηγηθεί μιας μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συμμαχίας χωρίς να παρακαλάει κανέναν, αλλά βασιζόμενος στις κοινωνικές και πολιτικές ανάγκες της χώρας. «Για τα ζητήματα των συνεργασιών θα σας παραπέμψω στην απόφαση της ΚΕ η οποία μιλάει ευθαρσώς για την ανάγκη να ηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μιας μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συμμαχίας», τόνισε, και πρόσθεσε: «Δεν παρακαλάμε κανέναν. Εμείς θα κάνουμε τις διαδικασίες μας και λέμε ποια είναι η κοινωνική και πολιτική ανάγκη, αν άλλοι επιλέξουν να μην ανταποκριθούν είναι δικό τους ζήτημα».

Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προτάσσει τη στήριξη για την επίλυση ζητημάτων όπως η στέγη και το χρέος, τα οποία θεωρεί βαρίδια για την ελληνική οικονομία. «Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στη Θεσσαλονίκη από το Θεαγένειο ακριβώς για να αναδείξουμε τα ζητήματα της υγείας ως πρώτη προτεραιότητα και ήρθαμε μπροστά σας και προτείναμε πλέγμα μέτρων για την στέγη και το χρέος. Θεωρούμε ότι είναι δύο ζητήματα που είναι βαρίδια στα πόδια της ελληνικής οικονομίας και πως αν δεν τα λύσουμε δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις επόμενες φάσεις της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», είπε ο Ν. Παππάς.

Σχετικά με το ζήτημα των φοροελαφρύνσεων και της στήριξης της οικονομίας, τόνισε ότι οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν έμφαση στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, κυρίως για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Επίσης, ανέφερε τη σημαντική συμβολή της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική εξωτερική πολιτική και την ανάγκη επιστροφής της χώρας σε μια ενεργητική, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. «Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν κατάκτηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, γέννημα της κυβερνητικής αλλαγής του 2015. Με την δική μας διακυβέρνηση λύσαμε ένα μείζον ζήτημα και καταστήσαμε την χώρα πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή», είπε, προσθέτοντας ότι αυτή η πολιτική «μπήκε στον πάγο λόγω του δόγματος της ακινησίας και του δεδομένου συμμάχου».

Exit mobile version