Μεταναστευτικό: Η Γερμανία θέλει να «επιστρέψει» στην Ελλάδα 80.000 μετανάστες

Μεταναστευτικό: Η Γερμανία θέλει να «επιστρέψει» στην Ελλάδα 80.000 μετανάστες

Αναταράξεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλεί η απόφαση της Γερμανίας να καταργήσει ουσιαστικά τη Συνθήκη Σένγκεν, καθώς φαίνεται να στοχεύει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος. Με αυτή την κίνηση, η Γερμανία επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε «αποθήκη ψυχών».

Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αποτρέψει τη μεταφορά του προβλήματος της Γερμανίας στην Ελλάδα, εμποδίζοντας την επιστροφή χιλιάδων μεταναστών στη χώρα υποδοχής τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», το Βερολίνο επιδιώκει να «επαναπροωθήσει» στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες τρίτων χωρών, που έφτασαν στη Γερμανία μέσω της Ελλάδας, είτε μέσω του Έβρου είτε από τα ελληνικά νησιά. Ο αριθμός αυτών των μεταναστών εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 70.000 έως 100.000.

Η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να προχωρά σε αυτή την ενέργεια για να αντιμετωπίσει την ενίσχυση της Ακροδεξιάς στη χώρα, μεταφέροντας το πρόβλημα στην Ελλάδα. Ωστόσο, τίθεται το ερώτημα γιατί οι επαναπροωθήσεις δεν κατευθύνονται στις χώρες καταγωγής των μεταναστών, αλλά στη χώρα εισόδου τους.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο κορυφής, θέτοντας το ζήτημα ανοιχτά ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν γίνεται από τη μία η Γερμανία να προσφέρει επιδόματα για να χρησιμοποιήσει τους μετανάστες ως φθηνό εργατικό δυναμικό, και από την άλλη να μετατρέπει την Ελλάδα σε μια τεράστια “αποθήκη ψυχών”», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Exit mobile version