Μιχ. Χρυσοχοΐδης από στρατιωτικό φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου: «Ελληνική Αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας»

Μιχ. Χρυσοχοΐδης από στρατιωτικό φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου : «Ελληνική Αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας»

«Ελληνική Αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από τις Καστανιές, και συγκεκριμένα από το Στρατιωτικό Φυλάκιο «ΕΦ 1».

Ο Έβρος είναι θωρακισμένος, τόνισε ο υπουργός, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα έργα και οι υποδομές που απαιτούνται για την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή συνεχίζονται, χαρακτηρίζοντας το έργο τεράστιο σε όγκο και σημασία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επίσης στη συνέχιση της επέκτασης του φράχτη, καθώς και στην πρόσληψη επιπλέον 150 συνοριοφυλάκων στη Ροδόπη και την Καβάλα, για τον έλεγχο των μειωμένων -όπως δήλωσε- μεταναστευτικών ροών. Υπογράμμισε ότι η αποστολή των αστυνομικών και συνοριοφυλάκων της χώρας είναι η προστασία όχι μόνο των ελληνικών συνόρων αλλά και των ευρωπαϊκών, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές Συνθήκες, όπως η Συνθήκη Σένγκεν και το Νέο Μεταναστευτικό Σύμφωνο, που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με την εμπιστοσύνη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Exit mobile version