Πρέβεζα: Έπεσαν σοβάδες πάνω σε μαθητές την ώρα του μαθήματος – Εισαγγελική παρέμβαση

Πρέβεζα: Έπεσαν σοβάδες πάνω σε μαθητές την ώρα του μαθήματος – Εισαγγελική παρέμβαση

Σοβάδες κατέρρευσαν στην αίθουσα της τρίτης τάξης του Γυμνασίου Φιλιππιάδας κατά τη διάρκεια μαθήματος, με αποτέλεσμα δύο μαθήτριες να διακομιστούν στο Κέντρο Υγείας για πρώτες βοήθειες. Οι γονείς, θορυβημένοι, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησαν σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Το περιστατικό, που θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες, οδήγησε στην άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού σχημάτισε δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Οι λόγοι για την κατάρρευση τμήματος της οροφής παραμένουν αδιευκρίνιστοι, ενώ ο Δήμος Ζηρού δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση. Το συμβάν σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στις 10:30 π.μ., όταν σοβάς διαστάσεων 1×1 μέτρου έπεσε στα κεφάλια των μαθητών. Τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και της Πολεοδομίας επισκέφθηκαν το σχολείο για αυτοψία.

Η αντιδήμαρχος Ζηρού, Αγγελική Παπακώστα, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις για το συμβάν, καθώς η οροφή ήταν φρεσκοβαμμένη και χωρίς ρωγμές. Ωστόσο, ο έλεγχος στατικότητας του κτιρίου είχε να πραγματοποιηθεί από το 1985, σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες και την Πολεοδομία.

Η αίθουσα σφραγίστηκε αμέσως και έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης. Παράλληλα, όλες οι αίθουσες του Γυμνασίου θα ελεγχθούν για στατικότητα και θα γίνουν οι απαραίτητες επισκευές όπου κρίνεται αναγκαίο.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής, θα διενεργηθούν έλεγχοι στατικότητας σε όλα τα σχολεία του δήμου Ζηρού.

Exit mobile version