Ρωσία: Επίθεση με σφυρί από 13χρονο μαθητή στο σχολείο το – Χτύπησε συμμαθητές και δασκάλους του

Ρωσία: Επίθεση με σφυρί από 13χρονο μαθητή στο σχολείο το – Χτύπησε συμμαθητές και δασκάλους του

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα σε σχολείο στο Τσέλιαμπινσκ, στα Ουράλια, από επίθεση που διέπραξε μαθητής με σφυρί, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Ο περιφερειακός κυβερνήτης Αλεξέι Τέκσλερ δήλωσε μέσω Telegram ότι «ένας μαθητής επιτέθηκε σε άλλους μαθητές και δασκάλους» προτού συλληφθεί. Μεταξύ των τραυματιών είναι δύο κορίτσια, ένα 13χρονο αγόρι και μία δασκάλα, οι οποίοι νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 13χρονος δράστης είχε στην κατοχή του επίσης ένα μαχαίρι και ένα όπλο. Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για «σχεδιασμό ανθρωποκτονίας» και «αμέλεια», ενώ εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το πώς κατάφερε να περάσει από τους φύλακες του σχολείου.

Οι ένοπλες επιθέσεις στα σχολεία της Ρωσίας έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, γεγονός που ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συνδέει το φαινόμενο με την παγκοσμιοποίηση και την επιρροή ξένων πολιτισμών. Στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν σημειωθεί αρκετές θανατηφόρες επιθέσεις, όπως στο Ιζέβσκ το 2022 και στο Καζάν το 2021.

Exit mobile version