Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές μηχανών σε Αττική και Μύκονο

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές μηχανών σε Αττική και Μύκονο

Συμμορία που ειδικευόταν στη διάπραξη κλοπών μοτοσικλετών στην Αττική και τη Μύκονο εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, σε συνεργασία με το Ειδικό Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν τρία μέλη της συμμορίας, ηλικίας 18, 21 και 24 ετών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και τέταρτο άτομο. Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και διακεκριμένες κλοπές, καθώς και για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και της νομοθεσίας για αλλοδαπούς.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν οργανώσει εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένους ρόλους, σκοπό τον παράνομο πλουτισμό και συνεχή δράση. Στόχευαν μοτοσικλέτες σε διάφορες περιοχές και τις έκλεβαν, αφού παρέκαμπταν τα μέτρα ασφαλείας τους. Στη συνέχεια, παραποιούσαν τα στοιχεία τους, όπως αριθμούς πλαισίου και κινητήρα, για να δυσκολεύουν τον εντοπισμό τους.

Η δράση της συμμορίας σταμάτησε μετά από ελέγχους της Ο.Π.Κ.Ε. και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, όπου ο 18χρονος και ο 21χρονος συνελήφθησαν να οδηγούν κλεμμένες μοτοσικλέτες χωρίς πινακίδες. Ο 18χρονος έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ο 21χρονος δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης.

Από τις έρευνες βρέθηκαν πέντε δίκυκλα (για ένα εκ των οποίων είχε δηλωθεί κλοπή), σκελετοί και κινητήρες μοτοσικλετών, καθώς και κλεμμένες πινακίδες. Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και θα σταλούν για εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Exit mobile version