Ιταλία: Πέθανε ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σαλβατόρε Σκιλάτσι

Ιταλία: Πέθανε ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σαλβατόρε Σκιλάτσι

Το ιταλικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό του Σαλβατόρε Σκιλάτσι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 59 ετών. Ο Σκιλάτσι, που πριν από δύο χρόνια είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο παχύ έντερο, βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση τις τελευταίες ημέρες και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Ο Σκιλάτσι, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού, είχε γράψει ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με 6 γκολ και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης. Σε συλλογικό επίπεδο, έπαιξε στη Μεσσίνα (1982-1989), τη Γιουβέντους (1989-1992), την Ίντερ (1992-1994) και την Τζούμπιλο Ιβάτα (1994-1997), και ήταν ο πρώτος Ιταλός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο ιαπωνικό πρωτάθλημα.

Κατά την περίοδο 1988-89, ήταν πρώτος σκόρερ της Σέριε Β με 23 γκολ. Στη συνέχεια, πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους, είχε μια εντυπωσιακή πρώτη χρονιά, σημειώνοντας 15 γκολ στο πρωτάθλημα και 21 σε όλες τις διοργανώσεις, βοηθώντας τη Γιουβέντους να κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας και το Κύπελλο UEFA το 1990. Αργότερα, μεταγράφηκε στην Ίντερ, όπου κέρδισε το Κύπελλο UEFA το 1993-94, όμως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες και ακολούθως μετακινήθηκε στην Ιαπωνία, όπου κέρδισε το πρωτάθλημα το 1997.

Σε διεθνές επίπεδο, η απόδοσή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 αποτέλεσε έκπληξη, καθώς βοήθησε την Ιταλία να φτάσει στην τρίτη θέση με καθοριστικά γκολ. Αν και πριν το τουρνουά είχε μόλις μία διεθνή συμμετοχή, μπήκε ως αλλαγή στους πρώτους δύο αγώνες και σκόραρε έξι φορές, κερδίζοντας το Χρυσό Παπούτσι και τη Χρυσή Μπάλα του τουρνουά, ξεπερνώντας μεγάλα ονόματα όπως ο Λόταρ Ματέους και ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Την ίδια χρονιά, ήρθε δεύτερος στη Χρυσή Μπάλα για τον καλύτερο Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή, πίσω από τον Ματέους.

Exit mobile version