Κ. Μητσοτάκης: Πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία τοποθέτηση locker για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές

Κ. Μητσοτάκης: Πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία τοποθέτηση locker για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των μηνιαίων ενημερώσεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός ανέδειξε τη σημασία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για την τοποθέτηση lockers στα σχολεία, όπου θα αποθηκεύονται τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για την απαγόρευση της χρήσης κινητών κατά τη διάρκεια του σχολείου είναι πολύ σημαντική. Το εννοούμε όταν λέμε ότι το κινητό θα πρέπει να παραμένει στην τσάντα. Δεν είναι απλώς μία προσδοκία. Και φυσικά, το θέμα δεν είναι τιμωρητικό. Σήμερα είδα ότι δόθηκε μία πρώτη αποβολή, όμως αυτό δεν είναι το ζήτημα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως το ουσιαστικό είναι όλοι –δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς και κυρίως τα ίδια τα παιδιά– να αντιληφθούν ότι αυτό το μέτρο βοηθά τη μαθησιακή διαδικασία. Στόχος είναι η συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών, όπως η πιλοτική εγκατάσταση lockers σε ορισμένα σχολεία. Αυτά θα επιτρέπουν στα παιδιά να κλειδώνουν τα κινητά τους μέχρι να τελειώσουν τα μαθήματα.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι τέτοιες δράσεις δεν πρέπει να επιβάλλονται αυστηρά, αλλά να κερδίζουν την αποδοχή της σχολικής κοινότητας, επισημαίνοντας ότι το μέτρο έχει ήδη μεγάλη αποδοχή. «Δεν είναι τιμωρητικό, είναι για το καλό των παιδιών μας», είπε χαρακτηριστικά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπογράμμισε τη σημασία του μέτρου, λέγοντας: «Μακάρι όλοι να το κατανοήσουν, καθώς είναι για το καλό της εκπαιδευτικής κοινότητας και των ίδιων των παιδιών».

Exit mobile version