ΝΔ: Αντάρτικο της “λαϊκής δεξιάς” – Κατάθεση ερώτησης προς τον υπουργό Οικονομικών για τα κόκκινα δάνεια από 11 βουλευτές της ΝΔ

ΝΔ: Αντάρτικο της “λαϊκής δεξιάς” - Κατάθεση ερώτησης προς τον υπουργό Οικονομικών για τα κόκκινα δάνεια από 11 βουλευτές της ΝΔ

Η κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια από 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει ότι η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος δεν είναι ρόδινη. Αυτή η κίνηση ξεχωρίζει, καθώς κατά την προηγούμενη τετραετία, τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν ήταν συνηθισμένες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταφέρει να διατηρήσει εσωκομματική σταθερότητα, ειδικά μετά την εκλογική νίκη του 2019 και το 41% του 2023, που επιβεβαίωσε την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ.

Ωστόσο, παρά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει πλέον δυσαρέσκεια από σημαντικό ποσοστό της βάσης της, όπως φάνηκε και από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Η ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, η οποία απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, φέρει τις υπογραφές 11 βουλευτών της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένων των: Φωτεινής Αραμπατζή, Γιώργου Βλάχου, Βασίλη Γιόγακα, Θανάση Δαβάκη, Νικήτα Κακλαμάνη, Θεόδωρου Καράογλου, Χρήστου Μπουκώρου, Άννας Καραμανλή, Μάριου Σαλμά, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Μάξιμου Χαρακόπουλου. Οι υπογράφοντες προέρχονται τόσο από την καραμανλική όσο και από τη σαμαρική πτέρυγα, ενώ μερικοί είχαν στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κίνηση αυτή υποδεικνύει την ένταση του προβλήματος με τα κόκκινα δάνεια, το οποίο επηρεάζει σημαντικά τη βάση του κόμματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ερώτηση κατατέθηκε την ίδια μέρα που ο πρωθυπουργός ηγείτο σύσκεψης για το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», όπου ανακοινώθηκαν νέες διευκολύνσεις για τους δικαιούχους. Στο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι ζητήματα όπως η καθημερινότητα, η ακρίβεια, το στεγαστικό και τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν αδύναμα σημεία της κυβέρνησης.

Exit mobile version