Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έρχεται στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έρχεται στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει σε επίσημη εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ιδρύματος.

Ο Παναγιώτατος θα βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης από το απόγευμα της Τρίτης, 24 Σεπτεμβρίου, έως το μεσημέρι της Πέμπτης, 26 Σεπτεμβρίου. Το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Σεπτεμβρίου, θα εγκαινιάσει το Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, καθώς και τις νέες εγκαταστάσεις του Οργανισμού «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», σε κτίριο που παραχωρήθηκε από τη Μονή Βλατάδων.

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο Παναγιώτατος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης τόνισε τη σημασία της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη. Καλεί κλήρο, αρχές και πολίτες να παρευρεθούν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό της Θεσσαλονίκης.

Exit mobile version