ΠΑΣΟΚ: Συμφώνησαν για τους όρους του debate – Ποιες θα είναι οι θεματικές ενότητες και η διαδικασία

ΠΑΣΟΚ: Συμφώνησαν για τους όρους του debate - Ποιες θα είναι οι θεματικές ενότητες και η διαδικασία

Χθες, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, επήλθε τελικά συμφωνία σχετικά με τα διαδικαστικά θέματα του debate των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου από τη δημόσια τηλεόραση.

Το debate θα περιλαμβάνει έξι θεματικές ενότητες:

  1. Οικονομία και ανάπτυξη
  2. Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό
  3. Εξωτερική πολιτική, άμυνα, Ευρωπαϊκή Ένωση
  4. Κράτος, θεσμοί, αυτοδιοίκηση
  5. Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση
  6. ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Σε κάθε ενότητα, οι δημοσιογράφοι θα υποβάλλουν ερωτήσεις διάρκειας 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος θα έχει στη διάθεσή του 90 δευτερόλεπτα για την απάντηση. Κάθε υποψήφιος θα μπορεί να κάνει ερώτηση ή σχόλιο σε έναν συνυποψήφιό του έως και 5 φορές κατά τη διάρκεια του debate, σε διαφορετικές θεματικές ενότητες.

Η συζήτηση θα έχει τη μορφή ερώτησης διάρκειας 30 δευτερολέπτων, απάντησης 30 δευτερολέπτων, επανατοποθέτησης 30 δευτερολέπτων και ανταπάντησης 30 δευτερολέπτων. Οι υποψήφιοι θα κάθονται σε αλφαβητική σειρά και θα λαμβάνουν διαδοχικά τον λόγο.

Το debate θα κλείσει με την τελική τοποθέτηση κάθε υποψηφίου, διάρκειας 90 δευτερολέπτων. Οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συνολικά 6 follow-up ερωτήσεις, μία σε κάθε υποψήφιο, με διάρκεια 15 δευτερολέπτων για την ερώτηση και 30 δευτερολέπτων για την απάντηση.

Exit mobile version