ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα οι οριστικές αποφάσεις για τις υποψηφιότητες – Ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα οι οριστικές αποφάσεις για τις υποψηφιότητες – Ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις

Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η προτεινόμενη διαδικασία για την κύρωση υποψηφιοτήτων από το συνέδριο, το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι θα είναι έκτακτο και θα περιλαμβάνει εκλογή νέων συνέδρων από τη βάση. Το Σάββατο θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή.

Κατά τη συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου, συζητήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα των διαδικασιών και τα επόμενα βήματα, όπως η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και το συνέδριο. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι κάθε υποψηφιότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής ή από συνδυασμό υπογραφών μελών της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτών. Θα υπάρξει ευελιξία για τη συλλογή του απαραίτητου αριθμού υπογραφών.

Παράλληλα, η Όλγα Γεροβασίλη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στο μέλλον, δηλώνοντας πως «προφανώς και θα το ήθελα κάποια στιγμή να συμβεί». Πρόσθεσε ότι, παρόλο που δεν αναμένει να γίνει σύντομα, είναι αδύνατον να προβλέψει το μέλλον.

Ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, καθώς η Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση της ΕΕ ως προς την αγοραστική δύναμη, σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ.

Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν τη θέσπιση κριτηρίων για τη συμμετοχή στην εκλογική κούρσα. Ο Διονύσης Καλαματιανός, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τα κριτήρια θα περιλαμβάνουν τον καθαρό πόθεν έσχες και το ποινικό μητρώο των υποψηφίων.

Εν τω μεταξύ, η Κατερίνα Νοτοπούλου κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για bullying, αναφέροντας ότι «Ο κ. Κασσελάκης γνωρίζει πως ό,τι είπα είναι απολύτως αληθές, διαφορετικά μπορεί να το διαψεύσει. Τον καλώ να δώσει και συναίνεση προς δημοσιοποίηση όλων όσων έχουν ειπωθεί. Αν υπάρχει συναίνεση του κ. Κασσελάκη, προφανώς και η επικοινωνία μπορεί να δημοσιοποιηθεί».

Συνεργάτες του Κασσελάκη απάντησαν ότι «Το bullying δεν είναι μια κενή λέξη. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν υποφέρει από αυτό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Η κ. Νοτοπούλου οφείλει πάραυτα να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη. Είναι ένα σοβαρό αδίκημα και ο Στέφανος Κασσελάκης που το έχει υποστεί ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό και γνωρίζοντας πολύ καλά τη σκληρότητα αυτού του πράγματος, δε θα ανεχθεί καμία σκιά στο θέμα αυτό».

Exit mobile version