Τραγωδία στο κεντρικό Μεξικό: Δεκαπέντε νεκροί εξαιτίας κατολισθήσεων

Τραγωδία στο κεντρικό Μεξικό: Δεκαπέντε νεκροί εξαιτίας κατολισθήσεων

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις στο κεντρικό Μεξικό, σε δύο περιπτώσεις που συνέβησαν πρόσφατα, σύμφωνα με τις αρχές. Η πρώτη κατολίσθηση σημειώθηκε το Σάββατο στον δήμο Χιλοτσίνγκο, στην πολιτεία του Μεξικού, κοντά στην πρωτεύουσα, αφήνοντας πίσω της εννέα νεκρούς.

Σύμφωνα με τον εθνικό συντονισμό πολιτικής προστασίας (CNPC), «ανασύραμε εννέα πτώματα» και «τρεις άνθρωποι διασώθηκαν». Οι υπηρεσίες διάσωσης ανέφεραν ότι μεταξύ των νεκρών υπήρχε και ένα βρέφος τριών μηνών.

Συνολικά, 132 άτομα μεταφέρθηκαν σε προσωρινά καταφύγια. Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετείχαν σχεδόν 600 στρατιωτικοί και δημόσιοι λειτουργοί.

Η δεύτερη κατολίσθηση συνέβη την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις, στην πόλη Ναουκάλπαν, επίσης στην πολιτεία του Μεξικού. Η CNPC ανακοίνωσε ότι έξι μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο κατά την περίοδο των βροχών στο Μεξικό, η οποία διαρκεί από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Οκτωβρίου και συνοδεύεται από τυφώνες και κυκλώνες. Παράλληλα, η χώρα βρίσκεται σε περιοχή με υψηλή σεισμικότητα.

Exit mobile version