Ιταλία: Συναγερμός στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια – Υπερχείλιση ποταμού – Νεκρός ένας πυροσβέστης

Ιταλία: Συναγερμός στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια - Υπερχείλιση ποταμού – Νεκρός ένας πυροσβέστης

Η περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που πλήττουν την περιοχή.

Συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, με την ένταση των φαινομένων να αναμένεται να μειωθεί από το απόγευμα. Στην περιοχή Μοντιλιάνα, κοντά στην πόλη Φορλί, ο ποταμός Τραμάτσο υπερχείλισε, σπάζοντας τα φράγματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωση και απομάκρυνση πολλών οικογενειών, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, συγκεκριμένα σε ένα γυμναστήριο δημοτικού σχολείου. Η ορμητική ροή των νερών από την οροσειρά των Απενίνων απειλεί με πλημμύρες τα σπίτια του χωριού.

Σήμερα, Πέμπτη, τα σχολεία σε περιοχές όπως η Μπολόνια, το Φορλί, το Ρίμινι και η Ραβένα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Οι τοπικές αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους με ιδιωτικά οχήματα, προκειμένου να αποφευχθούν επιπλέον προβλήματα.

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί και η Πολιτική Προστασία στην περιοχή της Νάπολης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, οι οποίες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο κατολισθήσεων. Στη Φότζια της Απουλίας, ένας 59χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο την ώρα που επιχειρούσε να βοηθήσει εγκλωβισμένους οδηγούς.

Exit mobile version