Λίβανος: Και νέες εκρήξεις σε ασύρματους της Χεζμπολάχ – Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες

Λίβανος: Και νέες εκρήξεις σε ασύρματους της Χεζμπολάχ - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες

Δημοσιογράφοι του Reuters που βρίσκονται στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφεραν νέες εκρήξεις σε διάφορες περιοχές. Σύμφωνα με πηγές του AFP, οι εκρήξεις αυτές έγιναν σε ασύρματους της Χεζμπολάχ.

Οι νέες εκρήξεις σημειώθηκαν μία ημέρα μετά τα τραγικά γεγονότα της Τρίτης, όπου σχεδόν 3.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 12 έχασαν τη ζωή τους από εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο. Τα νέα περιστατικά καταγράφηκαν στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς και στις πόλεις Nabatieh, Tyre και Saida, στον νότιο Λίβανο.

Το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (NNA) του Λιβάνου αναφέρει ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Sohmar από εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Το Ισραήλ φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, ανατινάζοντας χιλιάδες ασυρμάτους που χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με πηγές του Axios, οι ασύρματοι είχαν παγιδευτεί από τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών και παραδόθηκαν στη Χεζμπολάχ για χρήση σε περίπτωση πολέμου.

Χειροκίνητοι ασύρματοι που χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ πυροδοτήθηκαν ξανά αργά το απόγευμα της Τετάρτης σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου. Πηγή ασφαλείας ανέφερε ότι οι εκρήξεις ήταν μικρές, παρόμοιες με την προηγούμενη επίθεση, ενώ οι αρμόδιες αρχές διερευνούν το ζήτημα περαιτέρω.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις νέες εκρήξεις, με εκατοντάδες να έχουν τραυματιστεί συνολικά, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που μίλησαν στο Reuters και το Sky News. Μάλιστα, η μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε κοντά σε κηδεία που διοργάνωσε η Χεζμπολάχ για τα θύματα της πρώτης επίθεσης.

Exit mobile version