Λίβανος: Μπαράζ ισραηλινών επιθέσεων σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Λίβανος: Μπαράζ ισραηλινών επιθέσεων σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Νέες αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ σημειώθηκαν σε στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, την ώρα που ο ηγέτης της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, ξεκινούσε την ομιλία του.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως χτυπά στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, λίγη ώρα πριν από την ομιλία του Χασάν Νασράλα.

Παράλληλα, ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού έδωσε το «πράσινο φως» για τα επιχειρησιακά σχέδια στο βόρειο μέτωπο.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ μετέτρεψε τον νότιο Λίβανο σε ζώνη σύγκρουσης. Για δεκαετίες, η Χεζμπολάχ έχει χρησιμοποιήσει σπίτια αμάχων ως οχυρά, σκάβοντας σήραγγες κάτω από αυτά και χρησιμοποιώντας τον άμαχο πληθυσμό ως ασπίδα» δήλωσε ο στρατός.

«Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιχειρούν για την αποκατάσταση της ασφάλειας στο βόρειο Ισραήλ, ώστε οι κάτοικοι να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και για την επίτευξη όλων των στρατιωτικών στόχων», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Χασάν Νασράλα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη Βηρυτό, προκαλώντας εκρήξεις ηχητικού φράγματος (sonic booms).

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν νωρίτερα στο βόρειο Ισραήλ, όπου πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις με drones από τον Λίβανο.

Η Jerusalem Post ανέφερε ότι, παρά τον τραυματισμό χιλιάδων μαχητών της Χεζμπολάχ μέσω της μαζικής καταστροφής εξοπλισμού την Τρίτη και την Τετάρτη, δεν υπάρχει σχέδιο για άμεση ευρεία στρατιωτική επιχείρηση από τον IDF κατά της Χεζμπολάχ, πόσο μάλλον μια μεγάλη χερσαία επίθεση.

Ο Χασάν Νασράλα δήλωσε πως οι εκρήξεις σε συσκευές επικοινωνίας της οργάνωσης τις τελευταίες δύο ημέρες στον Λίβανο μπορεί να θεωρηθούν ως “κήρυξη πολέμου” εναντίον της Χεζμπολάχ.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά τις επιθέσεις, ο Νασράλα χαρακτήρισε τις επιθέσεις της Τρίτης και της Τετάρτης “σφαγές”, σημειώνοντας πως η οργάνωση δέχτηκε ένα πρωτόγνωρο χτύπημα. Τόνισε ότι αυτές οι επιθέσεις αποτελούν “δοκιμασία” για τη Χεζμπολάχ.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι, παρά το “μεγάλο πλήγμα” στις επικοινωνίες, η Χεζμπολάχ δεν θα καταρρεύσει.

Ο Νασράλα τόνισε ότι το Ισραήλ παραβίασε “κόκκινες γραμμές” με αυτές τις επιθέσεις.

Την ώρα που η ομιλία του Νασράλα μεταδιδόταν, σύμφωνα με μάρτυρες του Reuters, μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από τη Βηρυτό.

Exit mobile version